Viinien taso yllätti raadin: Yhdelle ripassolle täydet viisi tähteä

Raati maistoi kymmenen parhaiten saatavissa olevaa ripasso-viiniä.

Testissä arvioitiin italialaisia ripasso-viinejä.

1.12.2022 9:25

Ripasso on jo pitkään ollut yksi suomalaisten suosikkiviineistä. Suosion syy lienee sen tyypillisessä maussa, joka on melko täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja tamminen. Siitä on helppo pitää.

Italialainen ripasso valmistetaan kahden käymisen kautta. Tavalliseen valpolicella-viinin lisätään amarone-viinin valmistuksesta ylijääneet kuivattujen rypäleiden kuoret, jotka antavat paljon lisää marjaisia aromeja. Lisäkäyminen myös nostaa viinin täyteläisyyttä. Ripassoa sanotaankin ihaillun amaronen huokeammaksi pikkuveljeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut