Punaisista kekseistä tuli nettihitti – Näin valmistat suussasulavat herkut

Keksit ovat helppotekoisia, nopeita ja edullisia herkkuja. Tiktokissa suosiota saaneet red velvet -keksit saavat maukkaan kuorrutuksen tuorejuustosta.

Red velvet -keksit maustetaan vaniljalla ja kaakaolla ja pintaan levitetään tuorejuustokuorrute.

20.10. 12:00

Keksejä valmistuu samalla vaivalla iso määrä, ja ne säilyvät ilmatiiviissä purkissa hyvin monta viikkoa – mikäli vain malttaa olla syömättä niitä uunituoreena. Keksit ovat helppotekoisia, nopeita ja edullisia herkkuja.

Tiktokista trendinä kotiuuneihin rantautuneet red velvet -keksit lainaavat ideansa amerikkalaiselta syvän punaiselta red velvet -kakulta. Red velvet -kakun taikinassa on perinteisesti kaakaota ja häivähdys vaniljaa. Täyte tehdään voista ja maustamattomasta tuorejuustosta.

Myös red velvet -keksit maustetaan vaniljalla ja kaakaolla ja pintaan levitetään tuorejuustokuorrute.

Pekaani-karpalokeksien taikina pyöritellään palloksi ja jäähdytetään hyvin ennen paistoa.

Oheisten reseptien toinen amerikkalaistyylinen keksi saa sydämensä karpalosta, appelsiininkuoresta ja paahdetusta pekaanipähkinästä. Pekaani-karpalokeksien taikina pyöritellään palloksi ja jäähdytetään hyvin ennen paistoa.

Keksitaikinapallot voi myös pakastaa ja paistaa kekseiksi aina tarpeen mukaan.

Kauralastut saavat pienen raikkaan twistin, kun ne maustetaan sitruunankuorella.

Perinteisiä kauralastuja valmistuu reilu satsi kerralla. Raaka-aineet niihin löytyvät monelta jo kotoa valmiiksi, ja niiden valmistus onnistuu myös lapsilta, kunhan aikuinen auttaa tarvittaessa uunin kanssa. Pienen raikkaan twistin kauralastut saavat, kun ne maustetaan sitruunankuorella.

Marengit ovat mainio tapa hyödyntää uunin jälkilämpöä. Näitä marenkeja paistetaan ensin matalassa lämmössä, jonka jälkeen marengit jätetään yöksi kuivumaan jäähtyvään uuniin.

Tässä reseptissä valkuaista ja sokeria kypsennetään ensiksi hetki vesihauteessa, jonka jälkeen ne vatkataan napakaksi vaahdoksi.

Mukaansa marenki saa suklaaraidat. Koska marenkivaahtoa kypsennetään jo ennen uunia, pysyvät marengit kasassa lässähtämättä suklaan rasvasta huolimatta. Uunin miedossa lämmössä suklaamarengeista tulee sisältä ihanan sitkeitä ja pinnalta rapsahtavia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut