Suomalaisasiantuntija kantaa huolta pikkulapsista, joille kaksikin makkararuokaa viikossa voi olla liikaa – Lihajalosteiden nitriitti puhututtaa Ranskassa

Punaisen lihan ja prosessoitujen lihatuotteiden, kuten makkaran, runsas käyttö lisää riskiä sairastua paksusuolen syöpään. Tuotteisiin lisättävän nitriitin epäillään olevan osasyyllinen asiaan.

Etenkin lapsilla nitriittien turvallisen saannin rajat saattavat ylittyä nopeasti.

28.8. 20:00

Kesällä kesken kuumimman grillauskauden Ranskan viranomaiset ilmoittivat, että nitriittien käyttöä lihajalosteissa pitää vähentää. Samaan aikaan Euroopan unionissa pohditaan, olisiko nitriittien turvallisen käytön ylärajaa syytä laskea.

Nakkikeittoa lautaselle kauhoessa tulee mieleen, pitäisikö suomalaisenkin olla nyt huolissaan lihajalosteiden nitriitistä?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut