Alkoholittomat drinkit muuntuvat helposti juhlajuomaksi – poimi tästä ohjeet maukkaisiin mocktailbooleihin

Kesäjuhliin kannattaa valita runsaasti myös hyvää alkoholitonta juotavaa. Tästä jutusta löydät vinkit alkoholittomista booleista.

Sangriasta saa tehtyä myös alkoholittoman version, joka sopii mainiosti kesän juhliin.

29.5. 14:00

Mocktailit eli alkoholittomat drinkit kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta. Mocktail muuntuu helposti booliksi, ja kuumalla säällä juhliin kannattaa varata runsaasti myös hyvää alkoholitonta juotavaa.

Kesäiset mocktailboolit maistuvat sitrukselle, rypäleelle ja kahville. Juhannusbooli koristellaan tietenkin koivunlehdillä.

Shandy suomalaisittain

Olutpohjaisia drinkkejä kutsutaan Saksassa radleriksi ja Englannissa shandyksi. Suomalainen shandy syntyy alkoholittomasta oluesta, inkivääristä, limestä ja koivunlehdistä. Tähän booliin voi lorauttaa myös aitoa koivunmahlaa.

Ainekset:

  • 1,5 litraa alkoholitonta vaaleaa olutta

  • 1 litra alkoholitonta inkivääriolutta tai sitruslimonadia

  • 1,25 desiä limemehua

  • 0,75 desiä hunajaa tai agavesiirappia

  • pinnalle puhtaita koivunlehtiä

  • jäitä

Tee näin:

  1. Sekoita boolimaljassa jäät, olut, inkivääriolut ja hunaja. Sekoita voimakkaasti drinkkitikulla, ettei hunaja jää astian pohjalle.

  2. Huuhtele koivunlehdet huolellisesti. Levitä lehdet koristeeksi juoman pinnalle.

Mehukas sangriabooli

Alkoholittomassa sangriassa viini korvataan rypälemehulla, joka antaa booliin runkoa ja syvänpunaisen värin. Mehuseos saa imeä ensin makua hedelmistä, ja limonadi lisätään booliin vasta hetkeä ennen tarjoilua.

Ainekset:

  • 7,5 desiä rypälemehua

  • 2 desiä appelsiinimehua

  • 0,75 desiä sitruunamehua

  • 5 desiä sitruunalimonadia

  • 3 ruokalusikallista tummaa sokeria

  • 1 appelsiini

  • 1 omena

  • 1 persikka

  • 2 desiä mansikoita

Tee näin:

  1. Kuori, perkaa ja lohko appelsiini, omena, persikka ja mansikat.

  2. Sekoita boolimaljassa hedelmälohkot, rypäle-, appelsiini- ja sitruunamehu sekä sokeri. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa tunti.

  3. Lisää jäät ja sitruunalimonadi booliin juuri ennen tarjoilua.

Kylmä kahvibooli

Kuohuva kahvimocktail on virkistävä vaihtoehto maitopohjaiselle jääkahville. Boolista tulee erityisen raikas, kun teet sen kylmäuutetusta kahvista. Laita pressopannun pohjalle 120 grammaa kahvijauhetta, lisää litra kylmää vettä, anna maustua 8 tuntia ja paina pannun mäntä lopuksi alas.

Ainekset:

  • 1 litra kylmää tai kylmäuutettua kahvia

  • 1,5 litraa alkoholitonta inkivääriolutta

  • 1 appelsiini viipaleina

  • jäitä

  • halutessasi tummaa sokeria

Tee näin:

  1. Valmista kahvi. Kylmäuutettu kahvi kannattaa laittaa uuttumaan edellisenä päivänä. Jos käytät tavallista kahvia, jäähdytä se hyvin.

  2. Sekoita boolimaljassa jäät, kahvi ja inkivääriolut. Maistele, lisää halutessasi sokeria ja sekoita.

  3. Koristele kahvibooli appelsiiniviipaleilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut