Rasvainen kala ja liha säilyvät pakastimessa vain pari kuukautta – Asian­tuntija kertoo, mitä voi pakastaa ja mitä ei

Pakastaminen on helppo tapa vähentää ruokahävikkiä. Tuotteet eivät kuitenkaan säily pakastimessakaan ikuisesti.

Ruoka-aineen rasvapitoisuus vaikuttaa eniten säilyvyysaikaan. Marjat ja kasvikset säilyvät satokaudesta toiseen.

7.1. 20:10

Pakastimeen on kätevä säilöä miltei mitä tahansa: marjoja edelliseltä kesältä tai hernekeiton jämät viikonlopulta.

Toisaalta pakastetut tuotteet on myös helppo unohtaa ja sama hernekeittorasia saattaa tulla pakastelokerossa vastaan vielä vuoden päästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut