Kasvissyöjän silli muistuttaa erehdyttävasti kalaesikuvaansa – Katso tästä niksi vegesillin tekemiseen - Ruoka - Satakunnan Kansa

Kasvissyöjän silli muistuttaa erehdyttävasti kalaesikuvaansa – Katso tästä niksi vegesillin tekemiseen

Joulun kasvisalkupalat muistuttavat rakenteiltaan ja ulkonäöltään kalaisia esikuviaan.

Munakoiso on mainio raaka-aine vegesillin valmistamiseen.

25.11. 11:45

Kasvissyöjän jouluisat alkupalaherkut ovat kekseliäitä. Ne muistuttavat perinteisiä joulun kalaruokia, mutta raaka-aineina ovat kasvikset. Voit tehdä niistä vegaanisia tai käyttää halutessasi raaka-aineiden joukossa myös maitotuotteita.

Herkullinen ”valesilli” syntyy munakoisosta. Munakoiso muuttuu ihmeellisellä tavalla sillimäiseksi, yhtä aikaa pehmeäksi ja kiinteäksi, kun kiehautat sen vedessä. Voit maustaa ”sillistä” etikkaisen, sinappisen, valkosipulisen, tomaattisen ja vaikka lasimestarityylisen.

Valekalatahnan voi tarjota vaikka pienen leivän päältä.

Tartu savutofuun, kun haluat kasvisruokaan täyteläistä makua. Valekalatahna tehdään savutofusta, pähkinöistä ja kurpitsasta. Tarjoa valekalatahna toisen ”huijarin” eli merileväkaviaarin kanssa vaikka pienen leivän päällä.

Osterivinokas korvaa oivasti kampasimpukan kasvissyöjän pöydässä.

Kun kampasimpukalle etsii korvaajaa, kannattaa muistaa osterivinokas. Vaalea tanakka sieni on rakenteeltaan kuin simpukka itse! Seurana maistuu hernepyree.

Juttu on ilmestynyt aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut