Tuntuuko jauheliha tylsältä? Nämä kolme arkiruokaa saavat mielesi muuttumaan - Ruoka - Satakunnan Kansa

Tuntuuko jauheliha tylsältä? Nämä kolme arkiruokaa saavat mielesi muuttumaan

Taputtele jauheliha pikaiseksi peltimurekkeeksi, paista korealaisittain riisin seuralaiseksi tai pyörittele pulliksi chili con carneen.

Jauhelihasta voi pyöräyttää vaikka lihapullat papukastikkeessa chili con carnen aineksilla.

13.10. 20:00

Paketti jauhelihaa saattaa näyttää vaatimattomalta, mutta tarjoaa yllättäviäkin mahdollisuuksia arkiruokaan. Näiden reseptien jälkeen et pidä jauhelihaa enää tylsänä raaka-aineena. Kokeile taputella jauheliha pikaiseksi peltimurekkeeksi, paistaa korealaisittain riisin seuralaiseksi tai pyöritellä meheviksi pulliksi chili con carneen.

Kun mureketaikinan taputtelee uunivuokaan levymäiseksi, se kypsyy nopeasti.

Rakastatko mureketta, mutta sen pitkä paistoaika uunissa tympii? Taputtele murekemassa leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan levymäiseksi, jolloin saat maukkaan ruoan nopeasti valmiiksi.

Murekkeen maustamiseen sopivat niin kuivatut yrtit kuin eksoottisemmatkin mausteet. Tässä ohjeessa homman hoitavat luottopari ketsuppi ja sinappi, jotka maustavat jauhelihan kotoisaan tyyliin.

Korealaisittain maustetun jauhelihan saa pöytään vartissa.

Kun aikaa on niukasti mutta nälkä jo kurnii, kannattaa ottaa käyttöön vikkelästi valmistuva arkiruoka. Sellainen on korealaisittain maustettu jauhelihakulho, joka syntyy pikariisin kypsyessä.

Vartissa valmistuvan ruoan ansiosta pääset herkulliselle nojatuolimatkalle lämpimämmille leveysasteille. Jos aikaa ja viitseliäisyyttä on hieman enemmän, ruoan kaveriksi kannattaa keittää parsakaalia tai paistaa jauhelihan kanssa samaan aikaan paksoita, sieniä ja porkkanaa.

Tässä ruoassa maistuvat chili con carnen ainekset.

Meksikolainen chili con carne, lihaa ja papuja maukkaassa kastikkeessa, on monen suosikkiruoka. Tuttu herkku saa pyöreän päivityksen lihapullista, sillä lihan sijaan kastikkeeseen laitetaan kylpemään jauhelihapalleroita.

Ruoan lisäkkeeksi voi keittää riisiä tai avata nachopussin. Kastike maistuu mahtavalta myös tortillalätyn sisään kääräistynä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos