Kaura on kiistatta terveellistä, ja sen suosio kasvaa nyt huimaa vauhtia – Tutkimme satoja kauratuotteita ja teimme yllättävän havainnon

Kauratuotteiden tarjonta ja kulutus kasvavat voimakkaasti. Kyseessä on megatrendi. Kauran ihmeaine on nimeltään beetaglukaani, ja sillä on useita myönteisiä terveysvaikutuksia. Kauran määrä kauratuotteissa vaihtelee kuitenkin rajusti. Selvitimme, mitä kauratuotteiden tuoteselosteista pitäisi katsoa ja sisältävätkö tuotteet oikeasti sitä mitä lupaavat.

Kauraleipien kaurapitoisuus saattaa vaihdella suurestikin. Oululaisen Reissumiehen viljasta kauraa on 54 prosenttia, Vaasan Kaurasydämen viljasta kauraa on 100 prosenttia.

8.3.2020 12:03

Apua. Tulin Prisman leipäosastolle vain etsimään sitä oikeaa, terveellistä kauraleipää. Tehtävä tuntuu kuitenkin mahdottomalta. Pyyhin jo hikeä otsalta.

Erilaisia leipäpusseja on siistissä rivissä kolmisensataa. Jos olen nopea, minulta menee jokaisen tuoteselosteen läpikäymiseen 30 sekuntia. Se tarkoittaa, että notkun seuraavat kaksi ja puoli tuntia leipähyllyllä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut