Yle: EU-komissio käy verokikkailun kimppuun kovilla otteilla

STTHelsinki

EU-komissio antaa keskiviikkona lakiesityksen, jolla halutaan suitsia aggressiivista verosuunnittelua ja veronkiertoa, kertoo Yle . Ylen tietojen mukaan esimerkiksi laki- ja tilitoimistoille tulisi lain myötä velvoite ilmoittaa viranomaisille aggressiivisesta verosuunnittelusta tai mahdollisesta verokierrosta. Ilmoitus tehtäisiin siihen maahan, joka on mahdollisen rikkeen tehneen yrityksen kotimaa.

Lakiesitys on lisäys direktiiviin, joka koskee veroviranomaisten hallinnollista yhteistyötä.

Euroopan unionin jäsenmaat ovat olleet erimielisiä siitä, miten verokiertoon tulisi suhtautua. Jäsenmaat vastaavat itse veronkannosta ja budjeteistaan.

Suomessa veronkierrosta keskusteltiin kiivaasti keväällä, kun eduskunta käsitteli hallintarekisteriä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio