Kauppalehti: Ruotsi ja Norja tahtovat päättää Suomen ja Tanskan sähköntuotannosta – pohjoismainen sähköriita repesi

STTHelsinki

Ruotsin ja Norjan kantaverkkoyhtiöt ja ovat valmistelleet salassa luonnoksen siitä, miten Suomen ja Tanskan pitää tasapainottaa sähkön tuotantoa ja kulutusta, uutisoi Kauppalehti .

Ruotsi ja Norja tahtovat määrätä laajasti naapurimaidensa sähköjärjestelmän tilasta sekä siihen liittyvistä säätösähkön ja reservivoimaloiden pelisäännöistä.

Esitys on Suomen ja EU:n lakien vastainen. Asiasta on revennyt riita kantaverkkoyhtiöiden välille.

Svenska Kraftnät ja Statnett ovat irtisanoneet yhteistyösopimuksen etuajassa ja lähettäneet Suomen ja Tanskan kantaverkkoyhtiöille uuden sopimuksen allekirjoitettavaksi.

Suomen kantaverkkoyhtiö vie asiaa eteenpäin yhdessä Tanskan kanssa. Jos neljä maata eivät löydä yksimielistä ratkaisua, päätöksen tekee Euroopan komissio.

Pohjoismaat siirtyivät kymmenen vuotta sitten käytäntöön, jonka mukaan ne ovat yksi kokonaisuus sähkön tuotannon ja kulutuksen tasapainottamisessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio