IS: Roviosta tuttu Peter Vesterbacka etsi Kiinasta 15:tä miljardia Helsinki–Tallinna-tunnelille

Joel Maisalmi/Arkisto
IS: Roviosta tuttu Peter Vesterbacka etsi Kiinasta 15:tä miljardia Helsinki–Tallinna-tunnelille

Peter Vesterbacka tunnetaan punaisesta hupparistaan. Sitä hän ei ole jättänyt Roviosta lähtönsä jälkeenkään.

Satakunnan Kansa

Ilta-Sanomien Taloussanomat kertoo, että entinen Rovio-pomo, porilaistaustainen Peter Vesterbacka osallistui vastikään Shangain Slush-tapahtumaan.

Osasyy start-up-tapahtumaan tulemiselle oli se, että Vesterbacka etsii kiinalaisia sijoittajia, joilta voisi saada rahaa Helsinki–Tallinna-tunnelin rakentamiseen. Rahaa tarvittaisiin noin 15 miljardia euroa. Tunneli voitaisiin Vesterbackan mukaan rakentaa jopa viidessä vuodessa, jolloin se olisi valmis 2020-luvun alkupuolella.

Vesterbacka sai monituhatpäiseltä kiinalaisyleisöltä suopean suhtautumisen, kun hän väläytti tapahtuman avajaisissa kiinankielen taitojaan.

Ilta-Sanomien uutinen


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Hyvä, toimeen vaan!

  • väärin

    Tämä tunneli-idea on parasta mitä kukaan on päästänyt suustaan vuosikausiin. Lähinnä ihmetyttää, että miksei kukaan ole keksinyt sitä tätä ennen? Lisäksi ihmetyttää, että miksei monikansallisen yhteistyön mahdollisuuksia kyetä näkemään, vaan aina tarvitaan yksityisiä visionäärejä,

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio