Finanssivalvonta penkoo Nordea-paljastuksia

STTHelsinki

Suomen Finanssivalvonta selvittelee yhdessä Euroopan keskuspankin sekä Ruotsin finanssivalvojan kanssa paljastuksia, jotka liittyvät Nordean toimintaan veroparatiiseissa.

Niin sanotuista Panaman papereista on käynyt ilmi, että konsernin Luxemburgin yksikkö on perustanut asiakkailleen satoja veroparatiisiyhtiöitä vuosina 2004–2014.

Ruotsin finanssivalvoja on jo kertonut aloittavansa tutkinnan Nordean toimista Luxemburgissa.

Suomen Finanssivalvonta ei paljasta, onko paljastusten vuoksi syytä epäillä, että pankkitoiminnassa Suomessa olisi toimittu lakien tai määräysten vastaisesti tai että onko Suomen Nordean pankkipalvelutoiminnasta luvassa tutkinta.

Osastopäällikkö Jyri Helenius ei myöskään sano, onko Fiva pyytänyt tietovuotopaljastusten takia esimerkiksi asiakirjoja joltain valvottavaltaan Suomessa tai tehnyt erityistarkastuksia.

– Me emme pääsääntöisesti kommentoi yksittäisiin valvottaviin liittyviä asioita, Helenius perustelee.

Nordea kuuluu EU:n yhteisen pankkivalvonnan piiriin ja on Euroopan keskuspankin valvonnan alainen. EKP vastaa Suomen suurimpien pankkien eli esimerkiksi juuri Nordean osalta vakavaraisuusvalvonnasta eli siitä, ettei pankki ota liian suuria riskejä, vaan pysyy pystyssä. Tietovuotopaljastukset saattavat esimerkiksi vaikuttaa maineeseen ja sitä kautta pankin toimintaan.

Menettelytapoihin liittyvät asiat sekä mahdollinen rahanpesu ovat puolestaan Suomessa puhtaasti Finanssivalvonnan alaisia asioita.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Finanssivalvonta EI voi tutkia, kuin suomalaisia pankkeja ja Nordeahan ei ole. Siksi Finanssivalvonta on jatkuvasti tutkimassa Osuuspankkia

  • Nimetön

    Entäs nämä muut pankit eikö heillä ole asiakkaita jotka sijoittavat vai onko kaikkiraha kotimaassa,kaivettuna kukkapurkkiin….

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio