Euro vahvimmillaan yli kahteen vuoteen suhteessa USA:n dollariin

STTTokio

Euro on noussut tänään vahvimmilleen suhteessa Yhdysvaltojen dollariin sitten alkuvuoden 2015. Euron kurssi ylitti aamupäivällä 1,2 dollarin rajan.

Vahvistumisen taustalla on muun muassa markkinoiden odotus siitä, että Euroopan keskuspankki olisi hiljalleen luopumassa osto-ohjelmastaan. EKP:n pääjohtaja Mario Draghi ei maininnut pankin suunnitelmia ohjelman varalle viimeviikkoisessa puheessaan. Nykyisen suunnitelman mukaan EKP:n kuukausittaiset lainaostot jatkuvat entisellä tasollaan 60 miljardissa eurossa ainakin vuoden loppuun asti.

Euron vahvistuminen on osaltaan painanut osakekursseja alas euroalueella.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio