Airbnb:n kaltaisia lyhytvuokrapalveluita syytetään asukaspaon vauhdittamisesta

STTBarcelona

Useiden turistien suosimien kaupunkien paikalliset asukkaat ja aluehallinto ovat syyttäneet Airbnb:n ja HomeAwayn kaltaisia vuokrauspalveluja asukaspaon ja vuokrien nousun lietsomisesta. Lyhytaikaisen majoituksen tarjoamisen ja etsimisen mahdollistavien verkkopalveluiden suosio on kasvanut vuosittain.

Barcelona vaati viime vuonna kotimajoituspalveluilta satojentuhansien eurojen korvauksia laittomien palveluiden tarjoamisesta. Kaupungin viranomaisten mukaan majoituspalveluissa turisteille tarjotaan tuhansia asuntoja, joiden vuokraamiseen ei ole lupaa.

Yritysten mukaan suosittujen alueiden asuntopula oli olemassa jo ennen niiden kuvioon tuloa. Airbnb:n mukaan esimerkiksi Barcelonan vanhankaupungin alueella on kolme kertaa enemmän tyhjillään olevia asuntoja kuin siellä on Airbnb-asuntoja.

Yhtiö sanoo omien tutkimustensa osoittavan, että sen kautta puhtaasti ammattimaisesti eli yli 120 päivää vuodessa vuokralla olevien asuntojen määrä niin Barcelonassa, Lontoossa, Berliinissä kuin Los Angelesissakin on liian pieni, jotta sillä voisi olla vaikutusta kaupungin vuokramarkkinoihin.

Suomessa Airbnb:llä oli viime vuoden heinäkuussa yli 5  500 majoituspaikkaa. Toissa vuoteen verrattuna majoituspaikkojen määrä liki kaksinkertaistui vuonna 2016 ja myös yöpyvien turistien määrä oli selvässä kasvussa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio