Porilaine

Yllätysmenestys golfkisoissa vie porilaisen amatööripelaajan Malesiaan

Porilainen Juuso Jyrkkiö lähti tavoittelemaan amatöörien golfkisoista reissua Espanjaan. Arpaonni ei osunut kohdalle, mutta pelimenestys vie miehen nyt Malesiaan edustamaan Suomea.

Hanna Laasanen
Yllätysmenestys golfkisoissa vie porilaisen amatööripelaajan Malesiaan

Juuso Jyrkkiö edustaa kotimaan kilpailuissa Porin Golfkerhoa.

Markus ViljanenPori

Porin Golfkerhon Juuso Jyrkkiö, 24, osallistui toukokuussa Kalaforniassa järjestettyyn World Amateur Golfers -karsintakilpailuun. Suurin tavoittein ei Jyrkkiö kisaan lähtenyt, sillä takana oli tuolloin vasta kovin vähän lyöntejä.

–En ollut ennen Porin alkukarsintoja pelannut kauheasti, sillä kyseessä oli kesän ensimmäinen 18 väylän kierrokseni. Kaikkien osallistujien kesken arvottiin Espanjan-pelireissu, ja lähdin oikeastaan sen perässä kisaamaan, Jyrkkiö kertaa.

Vähäinen pelituntuma ei haitannut, sillä Jyrkkiö voitti oman sarjansa. Espanjan-matkaa ei arvonnasta irronnut, mutta paikka Suomen WAGC-karsintafinaaliin Lappeenrantaan kylläkin.

–Karsintojen voitto tuli todellakin yllätyksenä. Muistaakseni Peltomaan Aleksi löi minua yhden lyönnin paremman tuloksen, mutta voitin aavistuksen huonomman tasoitukseni turvin. Omassa sarjassani pelasivat pelaajat, joiden tasoitukset ovat väliltä 10.5-15.4, Jyrkkiö kertoo.

–Äitini voitti myös oman sarjansa Porin karsinnoissa, joten lähdin hänen kanssaan sitten syyskuussa Itä-Suomen reissuun. Isänikin tuli mukaan, joten kyseessä oli perhereissu. Saimaa Golfista tiesimme, että siellä on hieno hotelli, kylpylä ja hieno golfkenttä, missä ei ollut tullut aiemmin pelattua.

Saimaa Golf loi omat haasteensa Jyrkkiölle, mutta hän selvitti ne, ja nousi lopulta voittoon myös karsintafinaalissa.

–Pelasimme kentän kertaalleen läpi treeniksi ennen itse kilpailua. Ensimmäinen kisapäiväni ei sujunut niin mairittelevasti, mutta olin kuitenkin vain neljän lyönnin päässä kärkeä.

–Toisena päivänä pelasin elämäni parhaan kierroksen, kun kirjautin +8 tuloksen. Takaysin pelasin par-tulokseen, mikä on minun tasoiselleni pelaajalle hieno tulos. Kisan päätyttyä veimme tuloskortit, kävin suihkussa, ja sen jälkeen suuntasimme yhteiseen ruokailuun ja palkintojenjakoon. Tuloksia kuulutettiin ja kun he mainitsivat sarjani voittotuloksen, tiesin sen omakseni. Pidin siinä sitten pienen puheen, jossa kiittelin caddiena toiminutta isääni. Voitin lopulta oman sarjani kolmen lyönnin erolla, Jyrkkiö hymyilee.

Suomen karsintafinaalin voitto tarkoitti sitä, että Jyrkkiö lähtee marraskuun puolessa välissä astetta isommille kentille edustamaan Suomea kansainväliseen WAGC-finaaliin Malesiaan.

–Kyseessä eivät ole ihan viralliset amatöörien MM-kisat, vaan nämä ovat hieman leikkimielisemmät maailmanmestaruuskilpailut, Jyrkkiö toteaa.

–Floridassa olen pelannut kerran ja kertaalleen olin seurani järjestämällä reissulla Portugalissa, mutta Aasian suunnalla en ole koskaan aiemmin elämässäni käynyt. En tiedä Malesiasta oikeastaan yhtään mitään. Odotan, että olisi hyvät ruoat ja lämmin keli, hän naurahtaa.

Malesian pääkaupunki Kuala Lumpurissa Jyrkkiö pääsee nauttimaan kattavasta golfkokemuksesta, vaikka hän täysin amatööripelaaja onkin.

–WAGC:n väki on maininnut että amatöörigolfarit pääsevät näkemään välähdyksen siitä, millaista ammattilaisten elämä on. Itse kilpailu on nelipäiväinen ja joka päivä pelataan erilaisella kentällä. Kuala Lumpurissa järjestettiin hiljattain myös PGA Tourin ammattilaiskilpailu. Pelaajia tulee 44 eri maasta ja pelisarjat ovat samat kuin Suomessakin pelaamissani kisoissa.

–Lähden rennoin mielin matkaan, ja katson mihin se riittää. Kaikki menee järjestäjien piikkiin ja pääsen pelaamaan neljälle todella hienolle kentälle, mikä on itsessäänkin jo varmasti upea kokemus.

Juuso Jyrkkiö

Syntynyt 17.3.1993

Jyrkkiö voitti Lappeenrannassa syyskuussa järjestetyssä Suomen WAGC-karsintafinaalissa oman sarjansa. Voiton ansiosta hän matkustaa marraskuussa Malesiaan edustamaan Suomea World Amateur Golfers Championship -finaaliin.

Kyseessä ovat epäviralliset amatöörien golfin maailmanmestaruuskilpailut

Kisa on nelipäiväinen ja se järjestetään Malesian pääkaupunki Kuala Lumpurissa 18.-25.11. Joka päivä pelataan erilaisella, 18-väyläisellä kentällä.

Kotimaan kilpailuissa Jyrkkiö edustaa Porin Golfkerhoa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio