Porilaine

Vuosikymmeniä Porissa toiminut kameraliike lopettaa - ”iso sääli”

Kimmo Lehto/SK
Vuosikymmeniä Porissa toiminut kameraliike lopettaa - ”iso sääli”

Jussi Elomaan mukaan Porissa on paljon valokuvausharrastajia esimerkiksi merellisen luonnon ansiosta.

Kimmo LehtoPori

Ainakin yli 40 vuotta Porissa toiminut kameraliike Rajala Pro Shop lopettaa toimintansa. Myymäläpäällikkö Jussi Elomaa kertoo, että liike jatkaa toimintansa vielä kesän yli, mutta ovet laitetaan lopullisesti säppiin syyskuun alkuun mennessä.

Liikkeen lopettamisen myötä neljä ihmistä menettää työpaikkansa. Rajala on tarjonnut heille töitä muissa toimipisteissään.

– Haemme nyt aktiivisesti töitä. Olemme kaikki vahvoja myynnin ammattilaisia, joten uskon, että uusi työpaikka löytyy kyllä kaikille, Elomaa sanoo toiveikkaana.

Monet liikkeen vakituiset asiakkaat ovat ottaneet lopettamistiedon vastaan tyrmistyneinä ja jopa surullisina.

– Onhan se kameraharrastajien ja monien porilaisten yritysten kannalta iso sääli, ettei Rajalasta voi enää hakea apua ongelmatilanteisiin. Lähimmät kameramyynnin erikoisliikkeet löytyvät nyt Tampereelta, Elomaa toteaa.

– Tilanne vaatii yhdistyspuolen ja someyhteisöjen aktivoitumista Porissa. Harrastajien pitää nyt jakaa neuvoja ja ohjeita keskenään entistä ahkerammin.

Lopettamisuutinen on yllättävä, sillä Porin kaltaisessa kameraharrastajien kaupungissa luulisi piisaavan hyvin asiakkaita. Elomaan mukaan liikkeen lopettamisessa onkin asiakaspulan sijaan kyse Rajalan strategiasta, joka vie ketjun toimintaa entistä vahvemmin verkkoon. Verkosta taas haetaan kasvua.

– Kivijalkaliikkeiden kasvunäkymät ovat verkkokauppaan verrattuna haastavat. Voi silti olla, että jo lähivuosina trendi kääntyy ja ihmiset huomaavat haluavansa ostaa mieluummin ihmiseltä kuin ruudulta.

Elomaa uskoo, että ennemmin tai myöhemmin Poriin tulee vielä uusi kameraliike. Itse hän ei kuitenkaan ole sellaista perustamassa, sillä liikkeen taakse tarvitaan isoja taloudellisia hartioita.

– Kaikki kaupanteko ei voi siirtyä verkkoon. Porin kävelykatukin kyllä vilkastuu, kunhan tänne saadaan enemmän mielenkiintoisia liikkeitä, joissa ihmiset palvelevat ihmisiä.


Kommentit (26)

  • Puuvilla sucks

    Yrittäjänä olen vuosia vastustanut megahypermarketteja. Ne autioittavat kaupungit. Raumalta olisi voinut hakea mallia ennen puuvillan rakentamista. Nyt Rauman keskustassa on pitsiviikkoa lukuunottamatta melko hiljaista. Joka toisen liikkeen ikkunassa lukee ”Vuokrataan”.

    Ei Porinkaan keskustan liikkeissä enää tarvitse jonottaa. Eniten menneinä vuosina hyödynsin sonerakauppaa josta yritykseni osti liittymiä ja laitteita. Koska en asioi puuvillassa niin puhelimet ostan netistä ja liittymät verkosta.

  • Nimetön

    Tässä nettiostamisen huumassa myymälöistä on tullut julkisia ”sovituskoppeja” joissa tuotteet testataan, sovitetaan, haetaan neuvoja tai lähetetään laite toimitettavaksi takuukojauksen. Varsinainen ostotapahtuma suoritetaan kyllä sitten siellä internetissä. Kun lappu tulee luukulle alkaa itku ja poru. Yrittäjä tarvitsee maksavia asiakkaita voidakseen ”harrastaa liiketoimintaa”.

    Olet oikeassa, vaatteiden kohdalla tämä on rutiini juttu, paitsi kun tulee ale. myynnit.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio