Porilaine

Vasara ja nauloja? Vai ehkä sittenkin akkuporakone ja pöytäsirkkeli! – Kerro meille kesänikkarointikokemuksistasi!

Heikki Tyynysniemi/arkisto
Vasara ja nauloja? Vai ehkä sittenkin akkuporakone ja pöytäsirkkeli! – Kerro meille kesänikkarointikokemuksistasi!
Eeva Järvenpää

Porin kaupungin rakennusvalvonta on jälleen kesäruuhkien kourissa. Rakennuslupahakemuksia haetaan kesällä innokkaasti. Vihreää valoa omalle lupahakemukselleen joutuu nyt odottelemaan kärsivällisesti, sillä hakemusten käsittelyajat voivat kesällä venyä jopa 6–8 viikkoon.

Oletko koskaan täyttänyt rakennuslupahakemusta? Millainen elämys se oli? Entä onko sinulle aivan päivänselvää, milloin pitää täyttää rakennuslupahakemus ja milloin taas toimenpidelupa-anomus? Vai annatko kenties piupaut koko byrokratialle ja panet hihat heilumaan – anteeksi ehtii pyytelemään sitten jälkikäteen?

Kerro meille kaikenlaisista kokemuksistasi vasaran tai sahan varresta! Porilaine kirjoittaa ensi viikon lehteen kesärakentamisesta juttua.


Kommentit (2)

 • Timpuri

  Rakvalvonta on tarpeellinen mutta asenne tsaarinaikainen.
  Jos vaan vähänkään on mahdollista tehdä omin päin jätän turhat lupien kyselyt sikseen.
  Tällä pyrin olemaan rasittamatta jo ennestään ruuhkaista valvontaa.
  Omaan kuoppaansa ovat pudonneet. Kaikesta pitää kysellä ja papereita täytellä. Kyllä siinä ajan siis työajan kulumaan saa….

 • Sävelmäinen

  Meidän mökkiprojekti kesti lupa-asioiden vuoksi yli 2 vuotta. Ensin odotettiin miltei vuosi vanhan huteran ja haperan rakennuksen purkulupaa, johon museovirastolta tarvittu – ja todennetusti pitkäänharkittu – lausunto viimein saatiin. Uudisrakennelman lupaan meni vielä 13 kk lisää, vaikkei mitään lisäselvityksiä tai tarkennuksia edes pyydetty, mutta niin vaan jouduimme sitä odottamaan. Nyt sentään jo kolmatta vuotta oomme saanu nauttia tunnelmallisesta mökistämme!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös