Porilaine

Vasara ja nauloja? Vai ehkä sittenkin akkuporakone ja pöytäsirkkeli! – Kerro meille kesänikkarointikokemuksistasi!

Heikki Tyynysniemi/arkisto
Vasara ja nauloja? Vai ehkä sittenkin akkuporakone ja pöytäsirkkeli! – Kerro meille kesänikkarointikokemuksistasi!
Eeva Järvenpää

Porin kaupungin rakennusvalvonta on jälleen kesäruuhkien kourissa. Rakennuslupahakemuksia haetaan kesällä innokkaasti. Vihreää valoa omalle lupahakemukselleen joutuu nyt odottelemaan kärsivällisesti, sillä hakemusten käsittelyajat voivat kesällä venyä jopa 6–8 viikkoon.

Oletko koskaan täyttänyt rakennuslupahakemusta? Millainen elämys se oli? Entä onko sinulle aivan päivänselvää, milloin pitää täyttää rakennuslupahakemus ja milloin taas toimenpidelupa-anomus? Vai annatko kenties piupaut koko byrokratialle ja panet hihat heilumaan – anteeksi ehtii pyytelemään sitten jälkikäteen?

Kerro meille kaikenlaisista kokemuksistasi vasaran tai sahan varresta! Porilaine kirjoittaa ensi viikon lehteen kesärakentamisesta juttua.


Kommentit (3)

 • Peku

  Olen nyt kahtena kesänä maalannut, mitannut, sahannut, höylännyt, ruuvannut ja naulannut parin pihapiirin rakennelman parissa. Porin rakennusvalvonnan kanssa tulee toimeen kun toimii sääntöjen mukaan. Joitakin henkilöitä kannattaa välttää, juttuja kyllä kuulee kun on muiden rakentajien kanssa tekemisissä. Toiminta kuitenkin kohtuullisen maanläheistä. Säännöt on luotu ja niillä on työllistävä vaikutus.
  Mielestäni ihan jokaisesta pikku katoksesta ei tarvitsisi niitä lupakuvia kolmena kopiona SELÄKKEINEEN toimittaa ja vastaavan työnjohtajan kaavake jollekin koirankopille on aika älytön juttu…sellaisiakin kuntia on jossa nämä pikkujutut menevät paljon helpommin kuin Porissa.
  Kritiikkiä annan älyttömän hintaiseen sijaintikatselmuksen hintaan, joka eriytettiin rakennusluvan hinnasta muutama vuosi sitten kaikkivoivan TeLan toimesta. 150e per rakennuksen nurkka! Eli kun tein talon ja tallin ja paikalla käy muutama pahantuulinen kaupungin työntekijä mittailemassa, siitä rapsahtaa 1200euron lasku. Minun tapauksessa 100euroa per minuutti!!! On muuten aika perusteeton hinta. Lisäksi kaupungin pakkomyymä rakennuksen paikanmerkkaus maksaa ainakin viisi kertaa enemmän kunnalla kuin yksityisellä!! Että jos ihmetellään jossain vaiheessa kun rakentaminen hiipuu niin kyllä sieltä kunnaltakin jonkinmoista maksukuormaa tarjoillaan.

 • Timpuri

  Rakvalvonta on tarpeellinen mutta asenne tsaarinaikainen.
  Jos vaan vähänkään on mahdollista tehdä omin päin jätän turhat lupien kyselyt sikseen.
  Tällä pyrin olemaan rasittamatta jo ennestään ruuhkaista valvontaa.
  Omaan kuoppaansa ovat pudonneet. Kaikesta pitää kysellä ja papereita täytellä. Kyllä siinä ajan siis työajan kulumaan saa….

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio