Porilaine

Väinölän kerrostaloalueen perinteikäs lounaspaikka avasi taas ovensa – idea Suolaheinän jatkosta syntyi hierontapöydän äärellä

Kimmo Lehto
Väinölän kerrostaloalueen perinteikäs lounaspaikka avasi taas ovensa – idea Suolaheinän jatkosta syntyi hierontapöydän äärellä

Helena Jaakkola auttaa Saana Pyhäjärveä alkuun Lounaskahvila Suolaheinän yrittäjänä.

Kimmo LehtoPori

Väinölän kerrostaloalueella sijaitseva Lounaskahvila Suolaheinä avasi ovensa pitkän tauon jälkeen viime maanantaina uuden yrittäjän voimin. Suolaheinää luotsaa nyt Saana Pyhäjärvi.

Paikan edellinen pitkäaikainen yrittäjä Helena Jaakkola on mukana auttamassa Pyhäjärveä toiminnan alkuun.

–Ajatuksena on pitää Suolaheinän perinteistä kiinni, joten siksi Helena on jonkin aikaa mukana Suolaheinän toiminnassa opastamassa ja opettamassa minua. Varsinkin paikan tunnelma on asia, joka on syytä säilyttää, vaikka toki haluan tuoda sen rinnalle myös jotain uutta, Saana Pyhäjärvi toteaa.

Uudella yrittäjällä on ravintola-alan koulutus, mutta hän on viime vuosina työskennellyt muun muassa hierojana. Idea Suolaheinän yrittäjyydestä itse asiassa syntyi juuri hierontapöydän äärellä.

–Minä olin Saanan hierottavana ja nostin tällaisen ajatuksen esiin. Hän sitten kypsytteli ideaa jonkin aikaa mielessään ja otti myöhemmin yhteyttä minuun, Helena Jaakkola sanoo.

Pyhäjärvi pitää Suolaheinän keskeisimpänä kilpailuvalttina sitä, että ruuat pyritään tekemään alusta alkaen itse. Pieni paikka tunnetaan myös lounasnoutopöydästä, jossa on tarjolla mahdollisimman monta sorttia ruokaa.

–Suolaheinä on varsinkin vähän iäkkäämpien ihmisten suosiossa, mutta jatkossa tänne on tarkoitus houkutella myös nuorempaa väkeä asiakkaiksi, uusi yrittäjä pohtii.

Suolaheinä on viime vuosina toiminut lähinnä juhlapaikkana ja pop up -ravintolana. Jatkossa se on auki arkisin aamusta iltapäivään.


Kommentit (3)

  • Poke

    Kaikki muut ruuat käy ,mutta ei klimppisoppa , mummun luona joutu syömään , söin keiton , mutta klimpit jäi syömättä. Suolamollot oli herkkua klimppisoppaan verrattuna.

  • Mimmi

    Hieno juttu, hyvä, että paikka on taas auki. Tsemppiä Saanalle!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio