Porilaine

Vähärauman autioitunut pankkikonttori saa uutta elämää: tiloihin ruokaravintola ja aasialainen kauppa

Kimmo Lehto
Vähärauman autioitunut pankkikonttori saa uutta elämää: tiloihin ruokaravintola ja aasialainen kauppa

Anchalee Phairoh halusi perustaa Vähäraumalle ravintolan, joka tarjoaa hänen sanojensa mukaan aitoa thaimaalaista ruokaa.

Kimmo Lehto

Länsi-Suomen Osuuspankki lakkautti reilu vuosi sitten Vähärauman konttorinsa toiminnan, ja vanha pankkisali on sen jälkeen kaikunut tyhjyyttään. Nyt se on viimein saamassa uutta elämää, kun thaimaalaislähtöinen Anchalee Phairoh perustaa tiloihin ruokaravintolan.

An Thai Suomi Lounas -ravintolassa on nimen mukaisesti tarjolla sekä thaimaalaista että perinteistä suomalaista ruokaa. Lisäksi buffetissa on tarjolla sushia.

Lounasajan lisäksi ravintola tulee olemaan avoinna myös iltaisin, jolloin ruokaa voi tilata listalta.

–Meillä on tavoitteena saada ravintola avattua 5. kesäkuuta. Kaikki riippuu lupa-asioiden järjestymisestä, sillä pankkitilojen remontointi ravintolaksi on jo loppusuoralla. Rakennamme tänne keittiön ja uudet wc-tilat, sanoo yrittäjän avomies Timo Erkkilä, joka on ollut puolisonsa apuna ravintolan perustamistöissä.

Ravintolan yhteyteen tulee pieni aasialainen kauppa, jossa on tarjolla esimerkiksi kuivatuotteita kuten mausteita ja riisiä sekä vihanneksia ja muita elintarvikkeita.

Ravintola tulee suhteellisen vilkkaalle paikalle, sillä kiinteistön ulkoseinässä on pankkiaikojen jäljiltä edelleen suosittu Otto-automaatti. Siinä käy rahannostajia oikeastaan koko ajan.

–Arvioisin, että monta sataa päivässä. Loppukuusta siinä on oikein jonoakin, kun eläkkeet tulevat ihmisten tileille, Anchalee Phairoh naurahtaa.

Motiivina uuden ravintolan perustamiselle yrittäjällä on ennen kaikkea kiinnostus ruoanlaittoon sekä itsensä työllistäminen. Sopivaa työpaikkaa ei ole löytynyt Suomesta, joten Phairoh päätti nyt toteuttaa vanhan unelmansa omasta ruokapaikasta.

–Olemme etsineet ravintolaan myös työntekijää, mutta haku on osoittautunut haastavaksi tehtäväksi. Haluaisimme nimittäin työntekijän, joka on thain kielen taitoinen, Phairoh sanoo.


Kommentit (3)

  • Arvostan

    Hienoa yrittäjyyttä ja toimeliaisuutta, mutta sijainti ei tule olemaan paras mahdollinen.

    Erityyppisiä lounaspaikkoja löytyy noin kilometrin säteeltä kaksin käsin laskettava määrä. Toivottovasti iltaaukiolot ja pikkuputiikki tuovat asiakkaita.

  • Kari

    Toi ravintolan yhteyteen tuleva myymälä on silkkaa timanttia. Ton rakennuksen parhautta sitten Park barin jälkeen… Toivottavasti asiakkaita käy.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio