Porilaine

Uusi sisäpelihalli Momentum aukeaa Poriin joulukuun puolivälissä – "Tami ei valitettavasti ole tulossa avajaisiin"

Momentum-hallin avaaminen on uusi aluevaltaus perheyhtiö Kauppahuone Kuusistolle.

Kari Mankonen
Uusi sisäpelihalli Momentum aukeaa Poriin joulukuun puolivälissä – "Tami ei valitettavasti ole tulossa avajaisiin"

Matias Kuusisto esittelee tekonurmikenttää, jossa voi pelata esimerkiksi jalkapalloa.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porilainen urheiluväki kärsii tilapulasta. Erityisesti puulaakiporukat ovat valitelleet, mihin mennä, kun Karhuhalli ja Urheilutalo ovat täynnä. Kaikkia lajeja voi tai mahdu pelaamaan kouluillekaan.

Tähän saumaan iskee Porin Käppärään valmisteilla oleva urheiluhallikeskittymä Momentum. Entisiin Puukeskuksen tiloihin on tulossa kenttiä esimerkiksi salibandyn, jalkapallon, futsalin ja sulkapallon pelaajille.

Momentumia rakentaa porilainen perheyritys Kauppahuone Kuusisto, jolla on ennestään keittiökalustefirma. Liikuntapaikkojen pyörittäminen on Kuusistoille uusi aluevaltaus.

–Liikunta on läheistä sikäli, että pelasin nuorempana ahkerasti jääkiekkoa ja vieläkin jonkin verran huvin vuoksi. Myös salibandy tuli jo varhain tutuksi, kertoo Matias Kuusisto, josta on tulossa Momentumin toimitusjohtaja ja kenttävastaava.

Viime viikkojen aikana Kuusisto on saanut vastata soivaan puhelimeensa tämän tästä. Siellä on kyselty, että milloin saa tulla pelaamaan!

Nyt on Kuusistolla iloisia uutisia, sillä kolmen hallin kompleksista ensimmäinen on valmistumassa joulukuun puolivälissä. Toinen valmistunee tammi-helmikuun vaiheessa ja kolmas on vasta suunnitelmien asteella.

Ensimmäiseen halliin on tehty jo varsin paljon varauksia.

Ensimmäisenä valmistuvassa hallissa oli alkuviikosta matonlaittajat paikalla. Kyseiseen halliin on tulossa toiseen päähän tekonurmi, jossa voi pelata esimerkiksi jalka- ja pesäpalloa. Halliin on tulossa myös kaksi pienempää kenttää.

Toinen halli on vielä osin seiniäkin vailla, sillä halli on toiminut varastona, eivätkä vanhat seinät pitäneet lämpöä. Siksi ne täytyi purkaa, ja kohta ne rakennetaan vuorattuina uudelleen. Tähän halliin tulee kaksi 40-metristä salibandykenttää, joista toinen on muokattavissa futsal-kentäksi ja toinen viideksi sulkapallokentäksi. Tähän halliin on tulossa ainakin yksi katsomo.

Näissä kahdessa hallissa on kenttätilaa yhteensä noin 4000 neliömetriä.

–Tuon kolmannen, kahden muun hallin takana sijaitsevan tiilisen rakennuksen kohtalo on vielä auki. Ilmeisesti joskus ikkunatehtaana toimineesta rakennuksesta saisi lisää kenttätilaa tai sitten vaikka omia tiloja eri seuroille, Matias Kuusisto kaavailee.

Hän iloitsee siitä, että jos pelikentille on runsaasti kysyntää, tontilla on myös runsaasti rakennusoikeutta jäljellä. Vielä olisi tilaa rakentaa vaikka mitä uutta, jos vain kysyntää on.

Kari Mankonen
Uudet sisäpelihallit tulevat entisiin Puukeskuksen tiloihin Porin Käppärässä.

Uudet sisäpelihallit tulevat entisiin Puukeskuksen tiloihin Porin Käppärässä.

Matias Kuusisto lupaa, että Momentumin hinnat ovat kohtuulliset.

–Niin edullisesti kuin kaupunki emme silti voi tiloja tarjota, sillä toki toimintamme täytyy olla kannattavaa.

Vielä tässä vaiheessa ei ole tiedossa, tarvitaanko valmistuvassa liikuntahallikompleksissa uusia työntekijöitä. Ainakin ensialkuun Matias Kuusisto arvelee pärjäävänsä itsekseen, vaikka halleilla onkin laajat aukioloajat kello 7:stä iltaan kello 23:een asti. Voi olla, että jossain vaiheessa halleilla tarvitaan vastaanottotyöntekijä tai pari.

Suunnitelmissa myös on, että joukkueet pääsisivät hallille omatoimisesti sähköisellä lätkällä.

Entäpä liikuntahallien nimi, Momentum. Antaako se ymmärtää, että ainakin avajaisissa paikalla olisi itse jääkiekkovalmentaja Tami Tamminen? Hänen kuuluisia sitaattejaan on heitto "hockey is a momentum game".

–Heh, Tami ei valitettavasti ole tulossa. Momentumin keksi hallin nimeksi siskoni, joka ei edes seuraa urheilua. Nimi vain kuulosti hyvältä, Matias Kuusisto hymyilee.


Kommentit (3)

  • Kamppailua

    Tuo vielä tyhjillään olevan hallin toiminnaksi voisi järjestää kamppailulajeja.

    Tällä hetkellä on huono tilanne osalla kamppailulajien seuroilla. Harjoitellaan urheilutalolla pienissä, kuumissa, ilman ilmanvaihtoa olevissa tiloissa. Tiettyhän linja-autoasemalta löytyy osalle paikat, ovathan he sen itse rakentaneet käytännössä.

    Mutta yleisesti tuossa saattaisi olla järkeä, sekä sinne saataisiin varmasti monia seuroja vakio harjoitusajoilla, joten käyttöasteen saisi isoksi helpostikin.

  • Nimetön

    Kiva. Kaupunki voikin nyt vetäytyä urheilupaikkatouhuista, kun markkina näemmä toimii muutenkin. Loppuu ne urheilutalon laajennuksilla höpsimiset.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio