Töhry porilaisessa tienviitassa on markkinoinut vihasivustoa jo vuosikaudet - Eetu päätti tehdä asialle jotain

Kimmo Lehto
Töhry porilaisessa tienviitassa on markkinoinut vihasivustoa jo vuosikaudet - Eetu päätti tehdä asialle jotain

Tienviitan töhry on saanut olla paikallaan ainakin parin vuoden ajan.

Kimmo Lehto

Valtatie 2:n varrella Porin lentoaseman liittymän kohdalla tienviitassa on jo vuosikausia ollut netin vihauutissivustoa mainostava töhry. Porilainen Eetu Lähdetkorpi päätti, että nyt se saa viimein lähteä.

–En ajele kyseisen viitan ohi päivittäin, mutta ajan kuluessa se on pistänyt silmään monta kertaa. Tavallisesti en ole mikään kansalaisaktiivi, mutta päätin puolihuvikseni kokeilla, saisinko tehtyä asian eteen jotain. Tärkein motiivi tälle oli se, että en pahemmin pidä kyseisestä vihasivustosta, Lähdetkorpi taustoittaa.

–Laitoin ensin viestiä Porin kaupungin ylläpitämälle Facebook-sivulle, josta minut ohjattiin ottamaan yhteyttä Destiaan. Destian sivuilta minua taas ohjeistettiin ottamaan yhteyttä Satakunnan ely-keskukseen, joka viimein osoittautui oikeaksi tahoksi, Lähdetkorpi sanoo.

Kansalaisaktiivisuus oli näköjään paitsi kannattavaa, myös suorastaan tarpeellista. Tätä ennen töhrylle ei ollut tehty mitään, mutta nyt sen poistamista alettiin puuhata heti tiistaina, kun Lähdetkorven viesti ilmestyi Facebook-sivulle.

Ely-keskuksesta luvattiin, että ellei töhry lähde pesemällä, niin töhrityn tilalle tilataan uusi kyltti.

–Joku toinen Facebook-käyttäjä kommentoi, että samanlainen töhry löytyy myös jostain ulasoorilaisesta tienviitasta. Jos tämä pitää paikkansa, toivon mukaan myös tuo töhry poistetaan, Eetu Lähdetkorpi sanoo.

Satakunnan ely-keskuksesta kerrotaan, että ilmoitukset töhrityistä tienviitoista voi laittaa suoraan liikenteen asiakaspalveluun sähköpostilla: liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi tai puhelimitse 0295 020 600 (pvm/mpm). Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–14.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Ehkä kannattaa antaa olla nimittäin joku voi ottaa haasteena ja laittaa saman tekstin heti seuraavana yönä uudelleen. 🙂

  • Riksu

    Hauskaa että vasta nyt tartutaan toimeen vaikka töhry on ollut näkyvillä pitkään. Hyvin on ilmoittajalla tiedossa mitä ”mainostetaan” vaikkei sivustoa kukaan tunnusta lukevansa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio