Tietokirjailija kysyy, missä oli Porin Flikkainluoto?

Marja-Kristiina Vainela

Porilaiseen otti yhteyttä tietokirjailija Risto Ennekari. Hän on laatimassa Kerho Vanhojen Porilaisten historiikkia. Kerhon papereita selaillessaan hän on törmännyt mielenkiintoiseen, mutta vielä selvittämättömään asiaan: Porissa on ilmeisesti ollut alue, jonka nimi on ollut Flikkainluoto. Mutta missä se on sijainnut?

Vuonna 1954 kerhon pöytäkirjoissa kerrotaan luennosta, jossa oli käsitelty vanhaa Poria. Luento perustui muun muassa haastatteluun, jossa oli jututettu silloin noin 80-vuotiasta porilaisrouvaa. Varsinaisen luennon papereita ei valitettavasti ole säästynyt.

Rouva oli kertonut olleensa kotoisin Porin Flikkainluodolta. Hän oli ollut isohkon perheen tytär. Perhe oli hakenut lisätuloja muun muassa kuljettamalla lasteja veneellä joen yli.

Risto Ennekari laskeskelee, että rouva lienee syntynyt 1880-luvulla.

Merkkejä tai tietoja rouvan kertomasta Flikkainluodosta ei kuitenkaan ole toistaiseksi löytynyt mistään.

–Voi olla, että jokin Kokemäenjoen juopa on ajan myötä kuivunut. Samalla tämä Flikkainluoto on saattanut esimerkiksi sulautua osaksi jotain muuta luotoa. Olisi silti mielenkiintoista tietää, missä se on sijainnut, Ennekari pohdiskelee.

Jos satut tietämään jotain Flikkainluodosta, lähetä tietosi asiasta sähköpostiosoitteeseen porilaine@satakunnankansa.fi. Välitämme tietosi Risto Ennekarille.

Juttu on julkaistu Porilaisessa 24.8. ja sen jälkeen Flikkojenluodon mysteeri on ratkennut. Lue lisää täältä.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • P.J!

    Ei nykyisen pormestarinluodon alueella ole olemassa vanhoja asuinpaikkoja!Juttu on tehty -35,jolloin oli jo kiinteä siltayhteys,joten soutupelejä ei siinä vaiheessa enää tarvittu tavaran siirtoon,aiemmin kyllä!Mikäli töllistä oli hyväkin näköyhteys kaupunkiin olisi se saattanut olla jossain ”nyrkkilänpuiston”alueella,tai lähempänäveneveistämöä!Polsanluodon alue on aivan yhtä mahdollinen,siinä suunnassa ainakin oli jotain mökin roipetta vielä 40 v sitten!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio