Porilaine

Missä sai turpiin, mistä haettiin parhaat piirakat? – Suuri grillimuistokysely on julki

Tuukka Välimäki
Missä sai turpiin, mistä haettiin parhaat piirakat? – Suuri grillimuistokysely on julki

Mistä porilaisgrillistä saa tai on saanut parhaat mätöt, missä on paras tunnelma?

Marja-Kristiina VainelaPori

Ravintolaillan jälkeen voi tehdä mieli suolaista palaa, ja joskus voi hiukoa muuten vain. Porilaine kaipaileekin nyt värikkäitä grillijonomuistoja.

Mistä Porista saa tai on saanut parhaat grilliherkut, minkä grillin jonossa on ollut paras tunnelma? Onko myyjinä ollut suuria persoonallisuuksia? Irtoaako grillijonosta loppuillaksi seuraa, vai uhkaako pikemminkin turpiin saaminen?

Onko grillijonokulttuuri enää edes voimissaan, vai hiippaileeko yöllinen kulkija suoraan kotiin, jossa odottaa kalpea mikropitsa?


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Nii… jos 70-luvulla turpii halus ei muuta ku viikonloppuisin illalla rännille aukomaa päätää raggariautojen omistajille. muut varmat nakit oli Pika-Palan, Tiilimäen Kesoilin ja sivummalla olevat kuppilat. Ei siin varmaan nakit sit enää maistunu! Tosiaan Marjan Nakista sai hyvät pöperöt, jollei turpii sillä kertaa halunnut.

  • 1970-80 luvun vaihteessa

    Nuoruudessani parhaat grilliherkut sain Marjan Nakista Pohjoispuistosta. Rauhallinen pieni paikka, jossa hiljaisena aikana sai myös loistavaa keskusteluseuraa myyjättäristä. Sääli, kun vastaavaa pientä ja kotoista paikkaaei enää läheltäni löydy.

    Turpiinsa kyllä sai jokaiselta muulta grilliltä kello 24 jälkeen, jos vain itse halusi. Puistojen risteyksen grillillä ei ”tanssiparnereista” ollut koskaan pulaa. Niin agressiivista sakkia siihen kerääntyi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio