Porilaine

Sisuuntuneet kunkkulaiset pystyttivät koulun pihalle kodan

Riikka Kononen
Sisuuntuneet kunkkulaiset pystyttivät koulun pihalle kodan

Kota pystytettiin talkoovoimin. Nyt Kuninkaanhaan koululaiset voivat esitellä ylpeydellä koulunpihan uutuutta.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porin Kuninkaanhaan koulun pihaan on ilmestynyt monen vuoden mittaisten toiveiden ja ponnistelujen tuloksena jotain uutta ja kivaa: oma kota. Kota hankittiin koulun, vanhempainyhdistyksen ja sponsorien avulla.

– Olemme jo vuosia toivoneet koulun pihaan esimerkiksi jalkapallomaaleja, mutta turhaan. Parannusten sijaan koulun pihasta on lohkaistu siivut uudelle uimahallille ja urheilutalolle – niiden mukana menivät muun muassa koulun omenapuut ja marjapuskat, taustoittaa muun muassa kotitaloutta opettava Riikka Kononen.

Koska odotus ei tuottanut tulosta ja vuosiluokat sen kuin vain vaihtuivat, kunkkulaiset tarttuivat toimeen itse.

Oppilaat olivat moneen otteeseen toivoneet esimerkiksi grillipaikkaa. Koska avotulta ei koulun pihaan voi tietenkään tehdä, päädyttiin kotaan.

Sellainen pystytettiin koulun pihaan viime viikolla. Maalaus- ja sähkötöiden jälkeen kota olikin jo käyttövalmis.

Kodassa voi jatkossa järjestää vaikka oppitunteja ja myyjäisiä. Riikka Konosen mukaan mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon.

– Vaikka kodan hankkiminen kumpusi osittain myös sisuuntumisesta, oli se myös suorastaan uuden opetussuunnitelman mukainen projekti, Kohonen sanoo.

– Tarkoituksemme on osallistuttaa koulun oppilaat käyttämään kotaa sekä monipuolisesti että kunnioittavasti. Olemme sanoneet suoraan, että jos kodassa käyttäydytään huonosti, se voidaan viedä pois.

Kodan saa käyttöönsä ainoastaan varauslistan kautta ja sen avaimet ovat opettajalla.

Riikka Kononen haluaa myös lähettää terveisiä kodan hankintaa sponsoroineille yrityksille ja yksityisille:

– Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista.


Kommentit (6)

  • Vanha kunkkulainen

    Hienoa! Kunkku rules!

  • Mirkku

    Hienoa! Jotain piristystä koulun kupeeseen! Näin uimahallilla käydessä kun kotaa pystytettiin ja se pisti miettimään että onko totta että koululaiset saavat jotain vaihtelua 👍💗

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio