Porilaine

"Se on ihan sikahurja, oo varuillas!" – Tällainen on Porin uusi jättimäinen leikkimaailma

Taas uusi sisäleikkipuisto Poriin: Leo´s leikkimaa avautuu tänään perjantaina.

Kari Mankonen
"Se on ihan sikahurja, oo varuillas!" – Tällainen on Porin uusi jättimäinen leikkimaailma

Mäenlaskun voitti Pyry Naskali, perää pitää Oliver Wahlström.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porilaisen Pohjatuulen päiväkodin eskariryhmällä oli eilen torstaina jännä päivä.

Lounas syötiin hieman poikkeavaan aikaan, sillä ryhmä lähti Pormestarinluodosta vuorobussilla kohti kaupungin keskustaa. Kyydistä pois jäätiin Keski-Porin kirkon paikkeilla ja sitten ryhmä taivalsi tuiskussa Paanakedonkadulle. Siellä ryhmää odotti vastuullinen tehtävä uuden sisäleikkipuiston, Leo´s leikkimaan testikäyttäjinä.

Paikan varsinaiset avajaiset suurelle yleisölle ovat tänään perjantaina.

Kari Mankonen
Tulivuorelta laskiessa pitää varoa laavaa!

Tulivuorelta laskiessa pitää varoa laavaa!

Mainingit-niminen eskariryhmä pääsi testaamaan laitteita sinnikkyyden ja rivakkuuden ansiota. Lastentarhanopettaja Ville Ulanen kertoi, että he kyselivät mahdollisuudesta hyvin nopeasti, kun tuli tietoa uuden paikan aukeamisesta Poriin.

Ryhmälle näytettiin vihreää valoa ja 12-henkinen ryhmä toivotettiin tervetulleeksi. Valitettavasti kolme lasta sattui olemaan kipeänä juuri testipäivänä!

Kari Mankonen
Gorillat vartioivat liukumäkeä, jolla laskettelevat Alina Orkmäe, Netta Haavisto ja Mikaela Comes.

Gorillat vartioivat liukumäkeä, jolla laskettelevat Alina Orkmäe, Netta Haavisto ja Mikaela Comes.

Ryhmää tervehti jo ovella viidakon äänet sekä Indiana Jones -elokuvan tunnusmusiikki. Kun ulkovaatteet oli jätetty naulakkoon, ryhmä suuntasi sisälle yli 4000 neliömetrin kokoiseen sisäpuistoon. Sitten testaajat pääsivät valloilleen.

Porukalla kokeiltiin monen monta kiipeilypaikkaa, trampoliinia ja liukumäkeä. Testaajilla oli niin kiire kokeilemaan kaikkia kohteita, että paikasta toiseen viipotettiin hiki päässä.

–Se on sikahurja, oo varuillas, huuteli kiihtyneenä eskarilainen Mikaela Comes Ville Ulaselle tämän kiivetessä muoviselle tulivuorelle, josta pääsee alas myös pitkää liukumäkeä myöten.

Myös Pyry Naskali kertoi tykkäävänsä tulivuoresta. Ujosti hymyilevä poika kertoi harrastavansa lätkää ja jääkiekkoa, joten urheilulliselle pojalle ei ollut temppu eikä mikään kiivetä vuoren huipulle. Vain laavaa piti varoa!

Kari Mankonen
Kiipeillessä tulee hiki, mutta kuminauhojen välistä mahtuu pujottelemaan hyvin, tuumaa Luka Lepistö.

Kiipeillessä tulee hiki, mutta kuminauhojen välistä mahtuu pujottelemaan hyvin, tuumaa Luka Lepistö.

Luka Lepistö päätti kokeilla paksuista, siksakiin vedetyistä kuminauhoista tehtyä telinettä, jonka huipulta pääsi alas nopeasti liukumäkeä pitkin. Liukumäkeä pitkin laskevat putkahtavat esille avoimesta käärmeen kidasta.

–Hui apua, se syö mut!

Sitten puolelle ryhmästä tuli yhtä aikaa pissahätä ja jano. Istahdettiin hengähtämään ja nauttimaan virvokkeita.

Aterian jälkeen ryhmä havahtui iloiseen asiaan: vielä on leikkiaikaa jäljellä! Nyt otetaan kaikki irti!

Leo´s leikkimaa

Uuden sisäleikkipuiston avajaiset ovat tänään perjantaina Porin Paanakedonkadulla. Kyseisissä tiloissa on aiemmin sijainnut muun muassa kuntosali ja kirpputori.

Paikka on jatkossa auki vuoden jokainen päivä kello 10–19.

Leo´s leikkimaa kuuluu ruotsalaiseen ketjuun. Porin toimipiste on viides Suomessa avattu ketjun leikkimaa.


Kommentit (3)

  • Minna

    Kehuja kanssa tästä mukaansa tempaavasta jutusta! Jatkossakin toivotaan hyvin kirjoitettuja, oman toimituksen juttuja porilaisista ja muunkin maailman aiheista!

  • Tää oli kiva

    Ensimmäisen kommentoijan kanssa samaa mieltä; tää oli hyvin kirjoitettu juttu. Omat lapset on jo melkein aikuisia mutta tän lyhyen jutun mukana pääsin takaisin siihen lasten innostuneeseen tunnelmaan jonka he kokee.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio