Sampsa Kataja pelasti Ensio Jakosen pienoismallit Yyteriin

Veera Korhonen
Sampsa Kataja pelasti Ensio Jakosen pienoismallit Yyteriin

Ensio Jakosen yksityiskohtaiset pienoismallit ovat jatkossa nähtävissä Yyterin kylpylähotellissa.

Marja-Kristiina VainelaPori

Ensio Jakosen pienoismallit porilaisista nähtävyyksistä ovat löytäneet uuden kodin.

Viime torstaina ilmestynyt Porilaine kirjoitti, että Jakonen olisi valmis luopumaan hartaudella tekemistään pienoismalleista. Ne kuvaavat Juseliuksen mausoleumia, Porin raatihuonetta, Reposaaren ja Ahlaisten kirkkoja sekä Jakosen kotitilaa luovutetussa Karjalassa.

Mikäli uutta sijoituspaikkaa pienoismalleille ei olisi löytynyt, Jakonen olisi ollut valmis jopa heittämään työnsä roskiin.

Näin ei kuitenkaan tarvinnut menetellä:

–Soitin ja käytiin tänään poikien kanssa hakemassa teokset Yyterin Kylpylähotellin aulaan. Nyt ovat siis ihmisten ihailtavina, kertoo tiistaina tiedotteen asiasta lähettänyt Yyterin kylpylähotellin osakas Sampsa Kataja.

Jakosen näyttelyn avajaiset ovat kylpylähotellin aulassa keskiviikkona. Ensio Jakonen avaa itse näyttelyn.

Paikalle on tulossa myös näkövammaisten edustajia. Myös Visit-Pori on luvannut infomateriaalia kustakin Jakosen näyttelyssä olevasta porilaiskohteesta.


Kommentit (3)

  • Pia

    Hienoa että arvostetaan kädentyötä ja setäni työt saivat paikan jossa ihmiset voivat ihastella pienoismalleja.

  • Heikki Haaslahti

    Hieno homma!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio