Porilaine

Saijaa Saijaa on aikuisten miesten leikkiä

Porilaisen Saijaa Saijaa -bändin jäsenet eivät kehu itseään kovinkaan aktiivisiksi muusikoiksi. Siitä huolimatta he kasaavat tällä hetkellä jo bändin kolmatta pitkäsoittoa, jota kuullaan myös Porisperessä.

Annika Kangasmaa
Saijaa Saijaa on aikuisten miesten leikkiä

Porilainen bändi Saijaa Saijaa esiintyy 2017 Porisperessä perjantaina.

Annika KangasmaaPori

Ei työ, ei harrastus vaan isojen miesten leikkiä. Tähän porilaisen Saijaa Saijaa -bändin jäsenet päätyvät, kun he pohtivat, mikä kuvastaisi heidän musiikkinsa tekemistä parhaiten.

–Aina, kun aiot kirjoittaa siihen juttuun musiikista työ tai harrastus niin korvaa se sanalla leikki, Saijaa Saijaan solisti ja kosketinsoittaja Pasi Salmi ohjeistaa virne naamallaan.

Viisihenkinen rockpoppoo esiintyy Porisperen Sirkusteltassa perjantaina. Tämän vuoden Porispere-keikka on bändin historian toinen, kun ensimmäistä kertaa he soittivat festareilla vuonna 2013.

Samalla tuleva keikka on verkkaiseen tahtiin esiintyvän bändin tämän vuoden toinen Porissa. Seuraavasta Porin keikasta ei ole tietoa, joten jos porilaisena haluaa nähdä Saijaa Saijaan livenä, niin suunnaksi kannattaa ottaa elokuun alussa Kirjurinluoto.

–Ei Porissa kannata liikaa soittaa, ettei naama kulu, kitaristi Erik Ekholm naurahtaa.

Salmen ja Ekholmin lisäksi Saijaa Saijaan riveissä vaikuttavat kitaristi Tuomas Niskanen, basisti Juuso Laine ja rumpali Mikko Grönlund.

Ensimmäisen kerran miehet kokoontuivat treenaamaan yhdessä 2011 vuoden loppupuolella, kun Salmi alkoi kerätä ympärilleen soittajia.

–Pasi halusi laulaa rokkibändissä. Siihen hän haali meidät muut mukaan, Mikko Grönlund kertoo.

Kunnolla bändin taival lähti käyntiin 2012 vuoden alussa. Ensimmäinen Porisperen keikka ajoittui samoihin hetkiin, kun Saijaa Saijaa alkoi tekemään ensimmäistä albumiaan.

–2013 vuoden Porispere oli meille ensimmäinen isompi keikka. On mahtavaa, että tällainen festari järjestetään Porissa. On myös nastaa päästä taas sinne soittamaan, Salmi tuumaa.

Porispere-esiintymisten välissä Saijaa Saijaa on putkauttanut ulos kaksi pitkäsoittoa ja yhden minialbumin. Viimeisin albumi Dyynimukulakuukunen ilmestyi toukokuussa.

Nyt viisikolla on käsillä ensi hetket uuden albumin teossa. Uutta tuotantoa aiotaan esittää myös Kirjurinluodossa.

–Pari uutta biisiä me siellä ainakin vedetään, Salmi lupailee.

Uusi albumi on bändiltä odotettavissa joskus ensi vuoden aikana. Edellisten albumien tekovaiheeseen on mennyt noin vuosi ja samaa on odotettavissa rokkareiden seuraavaltakin pitkäsoitolta.

Annika Kangasmaa

Alkuperäisessä kokoonpanossaan pysynyt Saijaa Saijaa ei tee musiikkiaan missään nimessä äänihuulet verillä. Musiikkia tehdään, koska se on mukavaa.

Jäsenet myös tunnustavat, etteivät ole kovin aktiivisia treenaamaan.

–Meillä ei ole mitään ulkopuolelta asetettuja paineita. Teemme tätä muiden juttujen ohella silloin kuin huvittaa, Salmi sanoo.

–Me saamme soittaa aika vapaasti ja tehdä juuri sitä omaa musiikkia. Sekin antaa mielenkiintoa jatkaa tätä, Ekholm lisää.

Loppujen lopuksi bändin on pitänyt kasassa hyvät ystävyyssuhteet.

–Tämä bändi on täynnä hienoja ihmisiä, Tuomas Niskanen kehuu.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio