Marja-Kristiina VainelaPori

Paikallisissa mainoskuvissa hymyilevä, charmantti herrasmies ihastuttaa rouvia Porissa ja ympäristökunnissa. Kuka hän oikein on?

Mies on Kimmo Tilander, raumalainen myyntimies, joka tekee mallin töitä sivutöinään ja harrastuksenaan.

Tilanderin mallin ura on melko tuore. Hän päätyi mallikuvauksiin sattumalta.

–Olin poikani kanssa kävelyllä 2013 Rauman keskustassa pitsiviikkojen aikaan, kun poika innostui osallistumaan silmälasiliike Specsaversin silmälasimallikilpailuun. Minutkin saatiin houkuteltua mukaan, vaikka olin aluksi vastahakoinen, Tilander muistelee.

Mallien etsijät innostuivat, kun mukaan saatiin aikuinen mies. Tilander on nykyään 55-vuotias.

Kisassa oli 500 osallistujaa, mutta Tilander pääsi kisassa jatkoon, ja finaalissa hän sijoittui lopulta kolmanneksi.

Voitosta poiki jonkin verran työtarjouksia. Kimmo Tilander on nykyään Turussa vaikuttavan Modelpoint-mallitoimiston listoilla, ja Porissa häntä on mallintöissä työllistänyt välillä Succee-mallitoimisto.

–Näytöksissäkin olen välillä ollut, mutta ne eivät ole oikein minun juttuni. Enemmän tykkään mainoskuvauksista. Olen ollut Riverin lisäksi esimerkiksi Holiday Clubin ja DNA:n mainoksissa.

Mallin työt työllistävät Kimmo Tilanderia vain satunnaisesti, eikä hän muuta kaipaakaan.

–Kuvaukset ovat mukavaa vaihtelua. Esimerkiksi Riverin kuvauksissa on aina tosi hauskaa. Voimme keksiä, että nyt minulta vaikka kaatuisi tässä kahvikuppi. Kuvauspäiviä tälle firmalle on yleensä vain kaksi vuodessa: kuvaamme puolen vuoden välein aina seuraavan kauden vaatteet.

Kun naama on mainoksista tuttu, saatetaan tunnistaa myös kadulla.

–Rauma on niin pieni paikka, että kyllä minun sivutyöni täällä tiedetään. Myös Porissa joku ottaa silloin tällöin puheeksi, että on nähnyt minut mainoksessa, Kimmo Tilander mainitsee.

Hän kuitenkin korostaa, että tämän sorttinen sivutyö ei ole hänelle mikään kummempi juttu, eikä se ole häntä muuttanut ihmisenä.

–Leipätyökseni myyn teollisuuden kunnossapitotarvikkeita ja opastan myös myymieni tuotteiden käytössä.

Sellainen vaikutus satunnaisilla mallintöillä on kuitenkin ollut, että Tilanderin vaatekaappi on mennyt uusiksi.

–Olen aina kiinnittänyt jonkin verran huomiota pukeutumiseeni. Värikkäistä vaatteista olen pitänyt aina, mutta mallintöiden alettua vanhat vaatteeni tuntua sellaisilta, että ne roikkuvat päällä. Nykyään olen hankkinut vaatteita, jotka ovat malliltaan kapeampia. Muotihan on nykyään varsin niukkaa.

Kimmo Tilander viettää lähiaikoina vaimonsa kanssa 32-vuotishääpäivää. Pariskunnalla on myös kolme aikuista lasta.

Kroppaansa Tilander pitää mallinmitoissa pelaamalla höntsäsarjan jääkiekkoa kahdesti viikossa.

–Meillä on myös omakotitalo ja suuri piha, joiden kunnossapidossa saa liikuntaa, raumalaismalli naurahtaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio