Porilaine

Punkfestivaali Poriferia julistaa itse tekemisen riemua - ”tämä on tapani kantaa korteni kekoon”

Hanna Laasanen
Punkfestivaali Poriferia julistaa itse tekemisen riemua - ”tämä on tapani kantaa korteni kekoon”

Tänä viikonloppuna Porissa soi punk! Keikkajärjestäjä Minna Wallenius lupaa ehtiä myös itse nauttimaan bändeistä.

Marja-Kristiina VainelaPori

Itse tekemisen meininkiä ja ainutlaatuista tunnelmaa. Sitä tavoitellaan tänä viikonloppuna Rock Bar Montussa, jossa järjestetään järjestyksessään neljäs minipunkfestivaali Poriferia.

Keikkajärjestäjänä toimii porilainen Minna Wallenius miehensä Rami Walleniuksen kanssa.

– En ole itse soittanut koskaan mitään, mutta punkkari olen ollut nuoresta asti, Minna Wallenius kertoo.

– Minun tapani kantaa korteni kekoon punkin puolesta on järjestää keikkoja. Muutin Poriin reilut viisi vuotta sitten, ja olen Poriferian lisäksi olen ollut järjestämässä Ramoviisut-nimistä punkbiisien kisaa sekä muita keikkatapahtumia. Mieheni Rami puolestaan pyörittää Killer Records -nimistä levyfirmaa.

Tämänkertaisessa Poriferiassa esiintyy yhteensä kahdeksan bändiä.

– Ideana joka Poriferiassa on ollut, että mukana on sekä porilaisia että muualta tulevia bändejä. Pyrimme myös siihen, että joka kerta esiintymässä olisi eri bändit kuin edelliskertoina. Tarkoituksena on tarjota tuore kattaus siitä, mitä alan piireissä on meneillään, Minna Wallenius selittää.

Suurimpia porilaisnimiä tämänvuotisessa Poriferiassa ovat Appendix ja Abortti 13.

– Itse odotan eniten kouvolalaista Kivesveto go go:ta, sillä en ole nähnyt livenä sitä koskaan!

Wallenius on itse Ramopunk Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja. Ramopunk on saanut nimensä melodista punkia soittaneesta amerikkalaisesta Ramones-yhtyeestä. Poriferiassa on ramopunkbändien lisäksi myös rajumpaa hc-punkia soittavia bändejä.

Yleisöä edellisissä Poriferioissa on ollut noin 120 henkeä per ilta, ja vähintään samaa määrää järjestäjät toivovat myös tänä vuonna.

– Tapahtuman onnistuminen tai epäonnistuminen näkyy meidän järjestäjien omassa kukkarossa, Minna Wallenius hymähtää.

– Viime vuonna pääsimme omillemme, mutta edellisillä kerroilla tuli takkiin. Pidän kuitenkin tärkeänä tarjota yleisölle sellaista musiikkia ja tunnelmaa, josta itsekin nautin. Onhan silti huvittavaa miettiä, miten monta satasta joudun tällä kertaa kenties maksamaan siitä, että näen lempibändini!

Minna Wallenius on töissä hankevastaavana nuorten bändipajalla ja Klubitalo Sarastuksessa. Työssään hän on nähnyt mielekkään tekemisen arvon esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille.

– Porin kaupungissa on huutava pula tiloista, joissa vähävaraisetkin voisivat soittaa tai tehdä taidetta. Tarvittaisiin matalan kynnyksen paikkoja, joihin uskaltaisi tulla, vaikka ei olisi pitkään aikaan edes poistunut kotoaan, Wallenius sanoo painokkaasti.

Hän näkee yhtäläisyyksiä punk-aatteen ja työnsä välillä: samaa iloista itse tekemisen paloa hän haluaa välittää muillekin.

Poriferia: Perjantaina Kivesveto go go (Kouvola), Nuoret sankarit (Joensuu), Abortti 13 (Pori), The Anderssons (Keuruu).

Lauantaina Appendix (Pori), Lapinpolthajat (Rovaniemi), Suudelmat (Turku), V-osasto (Vantaa).

Rock Bar Monttu, Antinkatu 15. Liput 8€/ilta. Tapahtuma alkaa kumpanakin iltana kello 20.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio