Porilaine

Porissa on nyt monien ravintola-avajaisten ilta: myös jättiterassit avoinna ensimmäistä viikonloppua

Kimmo Lehto
Porissa on nyt monien ravintola-avajaisten ilta: myös jättiterassit avoinna ensimmäistä viikonloppua

Torin laidan uuden ravintola Yrjönkatu 10:n terassia laajennettiin vielä avajaispäivänä.

Kimmo LehtoPori

Tulevaan Suomi-Areena- ja Pori Jazz -viikkoon valmistautuvassa Porin ravintolaelämässä on tänään alkamassa todellinen avajaisten viikonloppu.

Avajaisiaan viettävät tänään perjantaina ainakin Yrjönkadulla uuteen osoitteeseen muuttanut Pikku x, Hallituskadun vanhaan sähkölaitokseen pystytetty kesäravintola Vanha Kierrätyskeskus sekä Café Europan tilalle torin laidalle perustettu ravintola Yrjönkatu 10.

Lisäksi torin laitamilla ovat ensimmäistä viikonloppuaan avoinna Gallen-Kallelankadun ja Antinkadun jättiterassit. Viikonlopun sääennuste näyttääkin niiden kannalta lupaavalta.

–Sää on siitä hankala yhteistyökumppani, ettei sen kanssa voi neuvotella lainkaan. Toivottavasti tulevina viikkoina säät kuitenkin suosivat porilaisia ravintolayrittäjiä, sillä muuten monella terasseihin investoineella on piukat paikat, toteaa Yrjönkatu 10:n ja Petteri Rosenbom's Steakhousen taustavoimiin kuuluva ravintolayrittäjä Jarno Koskela.

Myös Yrjönkatu 10:een on tehty isohko, 90 asiakaspaikan suuruinen terassi, jonka valmistuminen ajoittui juuri sopivasti avajaispäivään. Paikka on tosin ollut auki jo aiemminkin, mutta tänä iltana vietetään virallisia avajaispeijaisia.

–Olimme suljettuna vain pari päivää, kun sisällä oli maalinkäryä, mutta muuten olemme pitäneet paikan auki muutostöiden aikanakin. Ravintolatilan sisustus laitettiin uusiksi ja salia tehtiin entistä valoisammaksi. Tarjontaa taas vietiin ruokapainotteisempaan suuntaan esimerkiksi tapaksilla ja meidän omalla tyylillämme tehdyllä makkaraperuna-annoksella, Jarno Koskela taustoittaa.

Avajaispeijaisten ohjelmassa on muun muassa Petteri Rosenbomin wokkausta ja syntymäpäiviään tänään viettävän viihteen monitoimimiehen Julle Kallion kitaramusisointia.

Vanhassa Kierrätyskeskuksessa taas vietetään varsinaisia peijaisia vasta jazzviikon käynnistyttyä. Tänä viikonloppuna pop up -ravintolassa keskitytään sen sijaan ruokatarjontaan.

–Ravintola on aika lailla samantyylinen kuin viime vuonnakin, eli sisustus on rakennettu kierrätetyistä kalusteista. Ruokalistaa on toki pistetty uusiksi. Keskitymme simppeleihin ruokiin, kuten pizzoihin burgereihin ja salaatteihin, mutta lähtökohta on, että kaikki on alusta saakka itse valmistettua, kertoo Hannu Valkeapää, joka on yksi ravintolan taustalla olevista yrittäjistä.

Vanha Kierrätyskeskus tulee olemaan avoinna ainakin elokuun ensimmäiseen viikonloppuun saakka.

–Tila on meille varattuna elokuun loppuun saakka, joten jos kysyntää piisaa, voimme tarvittaessa pidentää aukioloaikaa alkuperäisestä suunnitelmasta, Valkeapää toteaa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    ”Peijaiset” voivat olla vaikka hirvipeijaiset. Syödään hirvenlihaa ja juhlitaan!

  • Nimetön

    Avajaispeijaisia? Peijaiset tarkoittavat kyllä hautajaisia Toivottavasti niin ei sentään ole.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio