Porilaine

Porissa on jo kolme uutta käsityöläisoluiden myymälää – "asiakas ihmetteli, voiko tämä tosiaan olla totta"

Kimmo Lehto
Porissa on jo kolme uutta käsityöläisoluiden myymälää – "asiakas ihmetteli, voiko tämä tosiaan olla totta"

Ruosniemen Panimon uudessa myymälässä päivystivät torstaina valppaat asiakaspalvelijat nimeltä Jussi Louhi ja Ville Kiviniemi.

Kimmo LehtoPori

Porin pienpanimoiden yhteyteen on lyhyen ajan sisässä avautunut jo kolme käsityöläisoluiden vähittäismyymälää ja neljäs avautuu kevään aikana. Taustalla on alkoholilain muutos, joka mahdollistaa pienpanimoille tuotteiden suoramyynnin, kunhan aluehallintovirastolta on lupa hankittuna.

Ruosniemen Panimon myymälä aukesi Ruosniemen Eetunkujalla keskiviikkona ja Beer Hunter's aloitti oluidensa ulosmyynnin Antinkadulla jo viime viikolla. Rocking Bear Brewersin myymälässä Honkaluodon Kuriirintiellä taas vietetään virallisia avajaisia huomenna lauantaina, mutta puoti on ollut avoinna jo useita päiviä.

–Asiakkaita on riittänyt yllättävän paljon siihen nähden, että olemme kertoneet myymälän olemassaolosta vain Facebookissa. En silti odota pullomyynnistä kovin merkittävää tekijää liikevaihtomme kannalta. Suuremmat odotukset ovat esimerkiksi asiakkaan omalla etiketillä varustettujen oluiden myynnin suhteen, Rocking Bear Brewersin Kasper Toroska pohtii.

Ruosniemen Panimon toimitusjohtaja Antti Isomäki on niin ikään yllättynyt pienpanimomyymälän alkuvaiheen suosiosta. Hekään kun eivät olleet pahemmin huudelleet myymälän avaamisesta.

–Ihmiset tuntuvat olevan hyvin positiivisella mielellä uudistuksesta. Joku asiakas oli ihmetellyt ääneen, että voiko tämä tosiaan olla mahdollista, että olutta voi Suomessa ostaa suoraan panimolta, Isomäki hymyilee.

Myymälä tarjoaa hänen mukaansa hyviä mahdollisuuksia panimotoiminnan kehittämiselle esimerkiksi panimokierrosten kautta. Panimo sijaitsee vanhassa kiviseinäisessä navettarakennuksessa, joten miljöökin on kierrosten kannalta kohdillaan.

–Lupa myymälän avaamiseen napsahti sähköpostiimme yllättäen vasta viime viikon torstaina, joten myymälän aukioloajat ovat vielä mietinnässä. Pyrimme joka tapauksessa pitämään myymälän auki useana päivänä viikossa, ja kesällä aukioloja on tarkoitus laajentaa. Porissahan on ensi kesänä jazzien lisäksi myös Asuntomessut.

Impolassa olutta paneva Moose On The Loose on tällä hetkellä ainoa porilaispanimo, jolla ei vielä ole omaa myymälää. Panimoyrittäjä Kalle Hirvikosken mukaan puoti saadaan kuitenkin avatuksi maaliskuun aikana.

–Viimeistään silloin. Myymälä vaatii meiltä jonkin verran rakenteellisia muutoksia panimon tiloihin.


Kommentit (5)

  • Keimon ystävä

    Olut on hieno juoma ja yksi vanhimmista. Ihminen joka ei juo olutta on kuin laskiaispulla ilman täytettä.

  • Nimetön

    Tämä on hyvä alku.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio