Porispereen tulee liuta paikallisia grillejä

Porisperen aikana Kirjurinluodon festarivieraiden massujen täytöstä huolehtivat porilaiset Blind Burger, Chilibun Grill ja Turo's Heavy Kebab.

Miikka Pihlajamäki/SK/Arkisto
Porispereen tulee liuta paikallisia grillejä

Porilainen Camionette kahvila-auto on myös tänä vuonna mukana Porisperessä.

Annika KangasmaaPori

Porisperen festarialueella herkutellaan paikallisella festariruoalla, kun ruokatarjonnan joukosta löytyy peräti kolme porilaisille tuttua grilliä.

Blind Burger, Chilibun Grill ja Turo's Heavy Kebab ovat kaikki mukana porilaisella rokkifestarilla.

–Kyllä se on hienoa päästä tekemään ruokaa tällaiseen paikalliseen tapahtumaan. Saamme itseämme siten enemmän esille. Porisperessäkin jopa 90 prosenttia kävijöistä on uusia asiakkaita, Kimmo Kalliomäki, yksi Blind Burgerin kolmesta omistajasta, sanoo.

Jazzeilla jo isosti esillä ollut Blind Burger on luonut festarilistastaan hieman typistetymmän version yrityksen normaalista ruokalistasta.

–Festariolosuhteissa ei tietenkään ole samalla lailla säilytysmahdollisuuksia kuin omassa liiketilassamme. Hieman lyhyempi lista takaa siten toimivuutta ja sujuvuutta tekemiseen, Kalliomäki summaa.

Chilibun Grill on taas ottanut festaritarjontaansa eri lähestymiskohdan.

–Olemme luoneet Porispereä varten mexicolaisteemaisen ruokalistan, jota vielä testaamme täällä Bunissa ennen itse tapahtumaa. Normaalilistamme ruoat ovat festareiden ruokatelttaympäristöön aika isotöisiä, joten tällä räätälöidyllä festarilistalla pyrimme välttämään asiakkailta turhan jonottelun, Chilibunin omistaja Marjo Aho kertoo.

Blind Burger ja Chilibun nähdään Porisperessä ensimmäistä kertaa, mutta Turo's Heavy Kebab on rokkijuhlassa toista kertaa festarikansaa ruokkimassa.

–Turo's Heavy Kebabin taival oikeastaan alkoi viime vuoden Porisperestä. Siellä meidän ruokia oli ensimmäistä kertaa tarjolla ja sen jälkeen avasimme liikkeemme saman vuoden marraskuussa, omistaja Turo Sinkkonen kertoo.

–Porispereen on mukava palata. Siellä toimii järjestelyt hyvin, Sinkkonen kiittelee.


Kommentit (1)

  • Porissa

    Mukavaa, että nimenomaan porilaisia yrittäjiä on mukana tapahtumassa. Jazzit onkin porilaisista yrittäjistä hankkiutunut eroon melko tehokkaasti.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös