Porilaine

Porin vahvimmat mittelevät voimiaan lauantaina

Nyt on porilaisilla näytön paikka, sillä kisan voitto on mennyt jo kymmenen kertaa Raumalle.

Riku Kuparinen
Porin vahvimmat mittelevät voimiaan lauantaina

Mikko Lahti näytti farmarikävelyn mallia vuonna 2016. Kovia koitoksia on luvassa myös tänä vuonna.

Markus ViljanenPori

Tämän viikon lauantaina Porissa nostellaan tavalliselle pulliaiselle suhteettoman kuuloisia rautoja Porin Vahvin 2018 -kilpailussa. Porin Vahvimmassa kilpaillaan miesten avoimessa painoluokassa ja nimilista on kilpailun arvolle sopivaa luettavaa.

Mukana ovat muun muassa kahdesti Suomen vahvimmaksi mieheksi valittu Niko Vesterinen, alle 105-kiloisissa kahdesti Suomen vahvimman miehen tittelin voittanut Jiri Grönman sekä viime vuonna alle 90-kiloisissa koko maailman vahvimmaksi valittu Markus Laine.

–Taistelu mitaleista on todella kovaa, eikä mitään saa ilmaiseksi, tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Jiri Grönman toteaa.

Mukana on neljä porilaista kilpailijaa, joilla on kova työ napata voitto kotikuntaansa, sillä ennakkosuosikit tulevat naapurikaupungista Raumalta.

–Kilpailun voitto on mennyt kymmenen kertaa Raumalle. Jarno Kirselä on voittanut kertaalleen ja Juha-Matti Järvi on peräti yhdeksänkertainen voittaja, Grönman kuittaa.

Grönman toimii kilpailusta päävastuussa olevan Mikko Lahden oikeana kätenä. Kummatkin osallistuvat kilpailuun ja Grönman povaa varsinkin ystävälleen vahvaa menestystä.

Avoimeen sarjaan siirtynyt Mikko on avannut kisakauden vakuuttavasti Sauvon Vahvin Mies -kisan voitolla sekä kovatasoisen Lohjan Vahvin Mies -kisan kolmossijalla. Jos sama vire jatkuu, niin hänet nähdään varmasti palkintopallilla.

Porin Vahvimmassa on tunnetusti ollut mukana raskaita ja haastavia lajeja, eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta.

–Tukkipunnerruksessa metallinen tukki nostetaan maasta rinnalle, ja punnerretaan siitä suorille käsille. Aloituspaino on 120 kiloa ja joka kierroksella laitetaan 10 kiloa lisää, kunnes vahvin on selvillä. Merimieskävelyssä puolestaan kannetaan metallista, 380-kiloista merimiestelinettä niskassa 20 metrin matka ja nopeimman ajan tehnyt voittaa, Grönman kuvailee lajivalikoimaa.

Porin Vahvin 2018 -kisa Erkun pihassa Mäkipuistontiellä lauantaina 11. elokuuta kello 13 alkaen.

Porin Vahvin 2018

Vahvamieskilpailu, jossa kisaa kahdeksan kilpailijaa miesten avoimessa luokassa.

Kilpailu järjestetään lauantaina Erku Oy:n hallin pihalla Mikkolan teollisuusalueella. Kilpailun järjestää Power Team Pori ry.

Lajeina voimamiesten kisassa ovat tukkipunnerrus, merimieskävely, maastaveto autonperällä, kehikon ja säkin kannon yhdistelmälaji sekä atlaskivien nosto.

Osallistujalista on kovaa luettavaa, sillä kilpailussa on mukana useita Suomen vahvimmaksi mieheksi valittuja kisaajia. Mukana on myös Markus Laine, joka voitti viime vuonna alle 90-kiloisissa koko maailman vahvimman miehen tittelin.


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Saanen todeta, ettei Porin Vahvin-kilpailua ole koskaan aiemmin järjestetty. Näin ei edellisiä raumalaisia voittajia ole olemassakaan.
    Porin edelliset 13 kisaa ovat olleet Porin Vahvamieskilpailuja, eikä nyt järjestettävä ole millään tavalla jatkoa aiemmin järjestelyille kisoille. Jouko Färd.

  • Nimetön

    Onko Tino Raja mukana kilpailemassa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio