Porilaine

Porin Toivepuisto esittäytyy: Keskiviikkona puistossa jumpataan, kannellaan kiviä ja ihaillaan tähänastisia aikaansaannoksia

Puistoon on valmistunut muun muassa rinne, jossa voi katsella elokuvia.

Veera Korhonen
Porin Toivepuisto esittäytyy: Keskiviikkona puistossa jumpataan, kannellaan kiviä ja ihaillaan tähänastisia aikaansaannoksia

Jiri Grönman tyttäriensä Jannin ja Jasminin kanssa, Krista Tuomisto ja Jarmo Lainiala valmistautuvat Toivepuiston toimintapäivään, joka on ensi keskiviikkona.

Marja-Kristiina VainelaPori

Satakunnan Puutarhaseuran puheenjohtaja Jarmo Lainiala hymyilee tyytyväisenä. Porin Kiertokadun varrella sijaitsevassa Toivepuistossa näyttää jo hienolta.

Ensi vuonna sata vuotta täyttävä seura on kunnostanut melko unohdettuna ollutta puistoa talkoovoimin, ja nyt siellä kasvaa jo paljon kukkasia, pensaita ja hyötykasveja. Keskellä puistoa kohoaa myös pieni rinne, josta on kiva katsella työkaluvajan seinään heijastettua elokuvaa. Ensimmäinen elokuvailta on tarkoitus järjestää syksymmällä.

–Vajaa ei vielä ole, mutta kohta on, Lainiala esittelee pienen mökin perustuksia.

–Saimme Porin kaupungilta puiston kunnostusta varten 6 000 euroa, ja ne rahat on korvamerkitty työkaluvajan ja elokuvankatselurinteen tekemiseen.

Kaupunki myös osoitti sopivaa paikkaa hakeneelle Puutarhaseuralle juuri tämän puiston kaunistettavaksi, ja sehän sopi seuralle hienosti puiston nimeä myöten. Työnjako on sellainen, että kaupunki huolehtii jatkossakin esimerkiksi puiston ruohonleikkuusta ja puista, ja Puutarhaseura huoltaa itse tekemänsä istutukset ja muut omien kättensä jäljet.

Satakunnan Puutarhaseuran perusti 1919 Sammatissa syntynyt, mutta sittemmin Poriin asettunut Kaarlo Vanamo. Vanamon muistolaatta kiinnitetään ensi vuonna suureen kiveen, joka möllöttää Toivepuiston kulmalla. Suunnitelma on, että kivi ei jää yksin, vaan sen viereen tuodaan muitakin isohkoja kiviä.

–Kiviä tarvitaan niin paljon, että niitä on yhteensä sata – yksi kutakin Puutarhaseuran toimintavuotta kohden. Kivistä tehdään suuri C-kirjaimen mallinen tilataideteos. C-kirjainhan merkitsee roomalaisissa numeroissa sataa, Lainiala selittää.

Veera Korhonen
Paikalla ovat jo työkaluvaraston perustukset. Myöhemmin valmistuvan mökin seinään on tarkoitus heijastaa silloin tällöin elokuvia, joita voi tiirailla viereiseltä, varta vasten leffojen katselua varten rakennetulta rinteeltä.

Paikalla ovat jo työkaluvaraston perustukset. Myöhemmin valmistuvan mökin seinään on tarkoitus heijastaa silloin tällöin elokuvia, joita voi tiirailla viereiseltä, varta vasten leffojen katselua varten rakennetulta rinteeltä.

Tilataideteoksen laatimiseen pääsee osallistumaan kuka tahansa ensi viikon keskiviikkona 15. elokuuta kello 17.30 alkavassa tapahtumassa.

Teoksen isoimpien, noin satakiloisten kivien paikalleen pyörittämisestä vastaavat Power Team Porin jässikät.

–Tämä käy hyvin pari päivää aiemmin olleiden vahva mies -kisojen jälkilämmittelystä, naureskelee Teamin jäsen Jiri Grönman.

Yleisön toivotaan tuovan mukanaan taideteosta varten myös omia kiviään. Niiden ei tarvitse sentään olla satakiloisia, vaan vain noin pään kokoisia.

Keskiviikkoillan ohjelmassa on myös mehu- ja keksitarjoilu, kasvien ja puutarhatuotteiden arvontaa sekä Liikuntaseura Porin järjestämä lämmittelyjumppa, jonka vetää Kristiina Uusitalo-Lindholm.

–Suhtaudumme todella innolla tällaisiin lähiliikunta ja -ulkoilupaikkoihin. Näissä on hyvä vetää vaikka puistojumppia, sanoo seuran edustaja Krista Tuomisto.

Juuri sitä Satakunnan Puutarhaseurakin haluaa. Toivepuistosta toivotaan kaikkien kaupunkilaisten ja erityisesti lähiseudun asukkaiden yhteistä virkistäytymispaikkaa.

–Tänne voi tulla vaikka rikkaruohoja nyppimään, jos siltä tuntuu, rohkaisee Jarmo Lainiala.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Toivepuisto löytyy osoitteesta Kiertokatu 25.

  • Eki

    Kertoisiko joku vielä puiston osiitteen? Noista kuvista se ei oikein selviä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio