Marja-Kristiina VainelaPori

Porin seudun työttömien yhdistys on saanut satsin EU:n ruoka-apua jaettavaksi vähävaraisille. Siksi yhdistys järjestääkin ruoanjakotempauksen tiloissaan Mikonkadun varrella tämän viikon torstaina 15. kesäkuuta kello 10–14.

–Ruokaa on jo kovasti kyselty, ja nyt sitä sitten on saatavilla, tiedottaa toiminnanohjaaja Armi Kannisto.

–Takavuosina ruoanjakelumme oli säännöllisempää, mutta silloin meillä oli sitä toimintaa varten kaksi palkattua työntekijää. Nykyään ei ole, joten nyt meidän on järkevämpää yrittää jakaa ruokaa muutaman tempauspäivän aikana. Tipoittain, kassi kerrallaan jakaminen ei valitettavasti enää onnistu resurssipulamme takia.

EU-ruokaa saatiin jakoon tällä kertaa Porin seudun työttömien yhdistykselle reilut 8 000 kiloa eli 24 eurolavallista. Kannisto laskeskelee, että se kaikki ei suinkaan mene yhden päivän aikana. Valmiita ruokakasseja on tehty hakijoita odottamaan jo kolmisensataa.

–Seuraavista jakopäivistä ei ole tehty vielä päätöstä. Ne ovat ehkä loppukesällä. Syksyllä meille on luvassa myös uusi ruokalasti, jonka koosta ei tosin ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

Armi Kannisto haluaa korostaa, että vaikka ruokakassien jako tapahtuukin Porin seudun työttömien tiloissa, ruoka on tarkoitettu jaettavaksi kaikille vähävaraisille, ei vain yhdistyksen jäsenille.

Kassissa on tarjolla tällä kertaa kymmentä eri sorttia kuivaruokaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio