Porilaine

Porin Jesse Urholin nousee pian ammattilaishäkkiin – "nyt katsotaan, mihin rahkeet riittävät vapaaottelussa"

Hanna Laasanen
Porin Jesse Urholin nousee pian ammattilaishäkkiin – "nyt katsotaan, mihin rahkeet riittävät vapaaottelussa"

Jesse Urholinin ammattilaisdebyyttiottelussa vastustajana on pohjoisirlantilainen Aaron Kennedy.

Markus ViljanenPori

Huhtikuun lopussa Helsingissä järjestetään vapaaottelutapahtuma Cage 43, johon ottaa osaa lajin taitajia eri puolilta maailmaa.

Porilaista osaamista yleisölle tarjoaa Porin Kamppailu-urheilukeskusta edustava Jesse Urholin. 28-vuotias Urholin taitaa niin lukkopainin kuin myös brasilialaisen jujutsun, joten monipuolisuudesta ei ole pulaa.

Molemmissa lajeissa Urholin on Euroopan huippua, sillä ADCC -lukkopainissa hän on kaksinkertainen Euroopan mestari ja brassijujutsun puolelta löytyy muun muassa ruskeavöisten alle 94,3-kiloisten painoluokassa saavutettu MM-hopea.

Nyt hän ottelee ammattilaisdebyyttinsä vapaaottelussa.

–Idea on ollut käytännössä aina päässäni, että vapaaottelua tulen vielä jossain kohtaa ottamaan. Nyt kun tarjottiin näin hieno mahdollisuus, niin päätin siihen tarttua. Tästä kiitokset niin Cage-tapahtuman toimitusjohtaja One Silveralle, manageri Jukka Paanaselle ja tietysti naisystävälleni Suvi Salmimiehelle, Urholin kertoo.

Debyytissään Urholin kohtaa Pohjois-Irlannista kotoisin olevan Aaron Kennedyn. Aivan tuntematon vastustaja ei ole kyseessä, sillä taustatyöt on tehty huolella.

–Hänellä on vankka IMMAF -amatöörivapaaottelutausta. Sen tiedän, että hän on enemmänkin pystyottelija ja tykkää potkia.

Vaikkei Urholin olekaan vapaaottelussa ennen otellut, on hänellä koitokseen hyvät lähtökohdat.

–Vapaaottelua ja pohjia lajille on luotu jo vuosia sitten. Nyt vanhoja taitoja on alettu taas kehittää ja herätellä henkiin.

–Vahvuuteni ovat matossa ja häkillä sekä pystypainissa. Toki vapaaottelussa pitää osata hyvin jokainen osa-alue, jos haluaa menestyä kunnolla. Tarkoitus olisi nyt katsoa mihin rahkeeni riittävät vapaaottelussa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio