Porilaine

Porilaisyritys sai himoitun lisenssin muumivaatteiden valmistamiseen

HuiGee tekee lasten ja aikuisten sisävaatteita sekä asusteita.

Kari Mankonen
Porilaisyritys sai himoitun lisenssin muumivaatteiden valmistamiseen

Hannele Aapasuo ja Anne-Mari Mikama esittelevät HuiGeen uutta mallistoa. Tarjolla on esimerkiksi bomber-takkeja sekä ”samisvaatteita” äideille ja lapsille.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porilainen Anne-Mari Mikama tunnustaa olevansa pesunkestävä muumifani. Hän aloitti jo vuosia sitten muumiaiheisten esineiden keräämisen ja myynyt muumituotteita verkkokaupassaan.

Hengenheimolaisen hän on löytänyt ystävästään Hannele Aapasuosta, jonka kanssa Mikama tutustui jo 13-vuotiaana kesätöissä mansikkamaalla. Myös Aapasuo keräili nuorempana muumitavaroita, mutta luopui harrastuksestaan siinä vaiheessa, kun siitä alkoi tulla yleinen buumi.

Kummallakin naisella on oma työnsä, Mikamalla Ihanaiset.fi-verkkokauppa ja Aapasuolla lastenvaatekirpputorit Pikkukarhu Porissa ja Into & Into Shop Tampereella. Koska myös Aapasuo on myynyt muumiaiheisia vaatteita, naisilla päättivät yhdistää voimansa. Mikäpä olisi ollut luontevampi yhteinen teema kuin muumit!

Syntyi ajatus omien muumivaatteiden suunnittelemisesta, tuotannosta ja myynnistä. Nimeksi yritykselle tuli HuiGee Organics Oy.

–HuiGee-nimi tuli välillä huumorillakin huikeiksi sanomistamme ideoista. Organics viittaa siihen, että käytämme vaatteissamme ainoastaan luomupuuvillaa. Kiinnitämme muutenkin huomiota eettisiin asioihin. Koko tuotantoprosessimme on sellainen, että kuluttaja voi olla varma siitä, ettei esimerkiksi lapsityövoimaa ole käytetty. Tähtäämme myös laatuun ja siihen, että vaatteet kestävät kierrätettäviksi asti, Anne-Mari Mikama kertoo.

Moomin Characters pitää tunnetusti tarkkaa huolta siitä, ettei muumituotemerkkiä ruveta ryöstöviljelemään. Lisenssejä ei ole helppo saada.

HuiGeella kävi kuitenkin hyvä tuuri.

–Olin ollut ainakin viisi vuotta jäsenenä Facebookissa olevassa muumituotteisiin keskittyneessä osta, myy ja vaihda -ryhmässä. Siellä vierailee myös usein muumien käyttöä seuraava lisenssinvalvoja. Meidät oli opittu tuntemaan ryhmän kautta, ja kun varovaisesti esittelimme liikeideamme Moomin Charactersin edustajalle, asiamme etenivät todella nopeasti! Anne-Mari Mikama myhäilee.

Muumi-organisaatio valvoo muumien käyttöä edelleen tarkasti.

–Meidän pitää hyväksyttää jokainen tuote. Toisaalta on todella mainiota, että valvonta pelaa, sillä samalla organisaatio pitää hyvän huolen lisenssinhaltijoistaan. He pitävät lukua siitä, että tuotteiden taso pysyy korkeana, eikä tule päällekkäisyyksiä.

HuiGee keskittyy sisävaatteisiin ja niihin sopiviin asusteisiin. Suurin osa vaatteista on lapsille, mutta myös aikuisille on tarjontaa. Myyntiin tulee esimerkiksi mekkoja, leggingsejä ja bomber-takkeja.

–Meillä on monissa muumituotteissa "samikset"-ajatus, eli että äiti ja lapsi voivat pukeutua samanlaisiin vaatteisiin. Teemme myös ihan oman HuiGee-malliston ilman muumeja. Ideana on, että ne vaatteet sopivat yhteen myös muumivaatteiden kanssa, kuvailee Hannele Aapasuo.

Uutista korjattu 6.12. klo 9.56: Verkkokaupan nimeni oli aiemmin Ihanainen.fi, vaikka oikea versio on Ihanaiset.fi.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Nyt vientiponnistelut Aasiaan ja Pori maailmankartalle!

    Tällaisia uutisia on mukava lukea, kiitos.

  • Nimetön

    Hyvä tytöt!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio