Porilaine

Porilainen John's Bakery avasi pikkukahvilan Puuvillassa – "Olisi varmaan pitänyt keksiä leipomolle jokin muu nimi"

Kimmo Lehto
Porilainen John's Bakery avasi pikkukahvilan Puuvillassa – "Olisi varmaan pitänyt keksiä leipomolle jokin muu nimi"

John Duck ja Mika Mäenpää pyörittävät nyt pikkuista kahvilaa Kauppakeskus Puuvillassa.

Kimmo LehtoPori

Porilainen John's Bakery -leipomo avasi viime lauantaina pienen kahvilan Kauppakeskus Puuvillan sivukäytävän varrella. John's Bakery Coffee Shopissa on tarjolla suodatinkahvia, teetä ja leipomon omia tuotteita.

–Leipomomme toimii tuossa 400 metrin päässä Toejoella, joten matka uunista vitriiniin ei ole pitkä, kehaisee kahvilassa työskentelevä Mika Mäenpää.

–Aika monessa kahvilassa myydään pakasteesta otettuja tuotteita, joten itsetehdyt tuotteet ovat meidän tapamme erottua, sanoo leipomoyrittäjä John Duck.

Leipomoyrittäjä kertoo, että ajatus omasta kahvilasta on muhinut mielessä jo pidemmän aikaa. Taustalla oli muun muassa tarve saada leipomon tuotteita myyntiin suoraan kuluttajille, sillä marketit ottavat leipämyynnin tuotoista ison siivun.

–Kahvila on myös tapa tehdä John's Bakerya tunnetuksi ihmisille, sillä yllättävän harva tietää, että tämä on pieni paikallinen leipomo. Olisi varmaan aikanaan pitänyt keksiä firmalle jokin muu nimi, sillä jotkut jopa luulevat, että leipomuksemme tuodaan ulkomailta, Duck naurahtaa.

Englantilaislähtöinen yrittäjä perusti leipomon Poriin kaksi ja puoli vuotta sitten, työskenneltyään sitä ennen useassa porilaisessa ravintolassa. Ideana oli valmistaa lisäaineettomia leipomotuotteita alusta alkaen itse.

Tällä hetkellä leipomo kahviloineen työllistää yrittäjän itsensä lisäksi yhden henkilön. Lisäksi Duckin tyttöystävä on ollut mukana leipomon töissä.

–Kahvilatoiminnan edetessä tulee toivottavasti tarpeeseen palkata lisää ihmisiä, John Duck pohtii.


Kommentit (12)

  • Nimetön

    Tuotteet hyviä. Puhuisitte muutakin kieltä kuin suomea. Englantia, saksaa ja tietysti toista kotimaista.

  • Nimetön

    Ei ole tätä päivää että kahvi on termarissa ja piirakat lämmitetään microssa.
    Kannattaisi panostaa hieman enemmän liiketilaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio