Porilaine

Pirteässä pakkassäässä pelattu Pataklassikko toi nykyjunioreille vanhan ajan kiekkotunnelmaa

Markus Viljanen
Pirteässä pakkassäässä pelattu Pataklassikko toi nykyjunioreille vanhan ajan kiekkotunnelmaa

Pakkanen ei haitannut Pataklassikon pelaajia. Kuvassa vuonna 2008 syntyneet juniorit ottivat mittaa Rauman Lukon pelaajista.

Markus ViljanenPori

Kirpeä pakkanen, ulkojäät ja makkaraa. Toista kertaa järjestetyssä Pataklassikossa liikuttiin aitouden lähteellä, kun kiekkojuniorit pelasivat tekojääkaukalossa aikaisesta aamusta pitkälle iltapäivään asti.

–Aamuseitsemän pintaan tulimme rakentelemaan puitteet kuntoon ja jo yhdeksältä alkoivat ensimmäiset pelit, turnauspäällikön tittelillä tapahtumassa liikkunut Mikko Lindholm kertoi järjestäjien rupeamasta.

Tapahtumapäivänä oli pelaamassa noin 300 kiekkojunioria, joista nuorimmat vasta kolmevuotiaita. Vanhimpaan ikäluokkaan kuuluivat vuonna 2008 syntyneet pelurit.

–2008 syntyneiden ikäluokka pelasi tällä kertaa ottelut Rauman Lukon junioreita vastaan. Porin Ässillä on viisi Patajunnuliigan joukkuetta, nimiltään Detroit, Chicago, Minnesota, Montreal ja Toronto, ja he pelasivat sekoitetuilla joukkueilla toisiaan vastaan, Lindholm sanoi.

Lindholm arvioi, että kun laski yhteen pelaajat, heidän vanhempansa, isovanhemmat ja muut paikalla käyneet katsojat, niin yhteensä Pataklassikossa oli lauantaipäivän aikana noin 1000 ihmistä.

Järjestelyt sujuivat hienosti väkimäärästä ja kovasta pakkasesta huolimatta.

–Nyt tapahtuma oli kokonaisuudessaan helpompi järjestää, kun viime vuoden virheistä otettiin oppia ja asioita tehtiin järkevämmin sekä nopeammin. Vanhemmat olivat todella tyytyväisiä ja totesivat, että useamminkin voisi järjestää. Yhden vähän vanhemman ikäluokan poikia kävi kyselemässä, että voisivatko hekin osallistua ensi vuonna, Lindholm iloitsi.

Pataklassikossa oli varsin talviset olosuhteet ja juniorit näyttivät nauttivan peleistä. Lukon nuoret olivat myös saaneet matkaan kovan luokan vahvistuksen, kun porilaisille hyvinkin tuttu kasvo, nykyään Rauman Lukossa Liigaa pelaava Jyri Marttinen oli jakamassa ohjeita vaihtopenkillä.

–Pojilta tuli palautetta, että oli todella siistiä, kun heidän nimensä kuulutettiin pelaajien luistellessa jäälle. Se motivoi minuakin paljon, kun lapset ovat iloisia, Lindholm totesi.

Pataklassikko

Toista kertaa järjestetty juniorikiekkoilijoiden ulkoilmatapahtuma.

Tapahtuma järjestettiin viime lauantaina ja ottelut pelattiin tekojääkaukalossa.

Pataklassikon nuorimmat pelaajat olivat 3-vuotiaita, vanhimmat puolestaan 9-10-vuotiaita.

Vuonna 2008 syntyneiden ikäluokka pelasi ottelunsa Rauman Lukon junioreita vastaan.

Juniorit pääsivät nauttimaan "suuren maailman meininkiä", kun muun muassa pelaajien nimet kuulutettiin yksitellen heidän astuessaan jäälle.


Kommentit (1)

  • Pappa

    Olin paikalla.
    Oli nautinto katsella kun juniorit nauttivat, vaikka ilma oli melko ”kipakka” katsomossa.
    ”Julle” oli mies paikallaa kuuluttajana, ja varustautunut hyvällä karvalakilla.
    Ps. Ei olisi mitenkään ihmeellinen kustannus, jos kaupunki kehittäisi jonkinlaisen ”tuuliverkon” kaukalon kaupungin puoleiselle sivulle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio