Porilaine

Pihlapubin tunnelma sähköistyy viikonloppuna: "pubikulttuuri kuuluu kaikille"

Talviriehassa kuullaan viikonloppuna elävää musiikkia.

Kari Mankonen
Pihlapubin tunnelma sähköistyy viikonloppuna: "pubikulttuuri kuuluu kaikille"

Anna Repolahden mielestä on tärkeää, että jokaista asiakasta kohdellaan arvostavasti. Christa Sundström on samaa mieltä.

Marja-Kristiina VainelaPori

Ihmisen ikävä toisen luo. Se vetää ulos pirtistä pihalle ja välillä myös pubiin saakka.

Pihlavan keskustassa sijaitsevassa Pihlapubissa istuskelee aurinkoisena talvimaanantaina hiljaisesti jutustelevia kahvinjuojia. Pubissa työskentelevät Anna Repolahti ja Christa Sundström kertovat, että asiakkaat ovat tuttuja kasvoja, jotka tapaavat käydä pubissa säännöllisesti.

Viikonloppua kohden Pihlapubin tunnelma kuitenkin sähäköityy, sillä tulossa on pubin sydäntalven suurin tapahtuma eli Talvirieha. Silloin luvassa on muun muassa elävää musiikkia, makkaran grillaamista ja ulos asti levittäytyvä anniskelualue.

–Ihmiset tykkäävät edelleen kuulla eläviä esiintyjiä, joten odotamme tänne väkeä kauempaakin, Anna Repolahti kertoo.

Pubissa järjestetään välillä muitakin tavallista isompia tapahtumia. Toukokuussa on luvassa Pihlafest, jossa kuullaan myös elävää musiikkia. Heinäkuussa nähdään taas vahva mies -kisa.

–Asiakkaat kaipaavat vaihtelua ja ohjelmaa!

Teemaillat ja pieni vaihtelu kuuluvat muutenkin Pihlapubin viikkorutiiniin. Osa asiakaskunnasta tykkää edelleen laulaa karaokea, vaikka henkilökunta onkin huomannut, että karaoken suosio on hieman huippuvuosista hiipunut.

Christa Sundström on ollut töissä Pihlapubissa seitsemän vuotta ja Anna Repolahti kolme. Kumpikin on havainnut, että nuoria, vasta hiljattain 18 vuotta täyttäneitä asiakkaita käy lähipubissa entistä enemmän.

–Eivät kaikki halua lähteä juhlimaan kaupunkiin asti. Erityisesti näitä nuoria ajatellen järjestämme myös säännöllisesti discoja. Discoilloissakin tosin on asiakaskunnan ikähaitari laaja, 18–80 vuotta.

Repolahti kertoo olevansa itsekin paikallista väkeä, mutta Sundström muutti Pihlavaan seitsemän vuotta sitten Helsingistä.

–Tulin alun perin miehen perässä. Vaikka sittemmin erosimme miehen kanssa, minä jäin tänne työn takia. Viihdyn Pihlapubissa ja asiakkaiden seurassa niin hyvin, että olisi vaikea lähteä enää minnekään muualle! Christa Sundström kehaisee.

Paikkakuntalaisena Anna Repolahti tuntee Pihlavan osin rankan maineen. Hän korostaa, että hurjimmat vuodet olivat joskus vuosikymmeniä sitten.

–Eipä näillä kulmilla enää nykyään juuri mitään sen kummempaa tapahdu. Mutta jos joskus jotain poikkeuksellista sattuu, sen huomaa, että tänne pubiinkin tulee uteliaita kyselijöitä.

Muuten pubin asiakaskunta koostuu suurelta osin kantaväestä. Välillä tiskin ääreen saapuu juomaa tilaamaan myös komennusmiehiä ja varsinkin kesäaikaan turisteja. Tuopin tai kahvikupillisen äärellä vaihdetaan kuulumiset ja juorut, ilot ja murheet.

–Pubikulttuuri kuuluu kaikille ja jokainen ihminen on erilainen. On tärkeää, että kaikkia kohdellaan samanarvoisesti ikään, rotuun tai sukupuoleen katsomatta. Näin saadaan syrjäytymisen riskiä vähennettyä. Kun jokaista ihmistä kohdellaan samalla arvokkuudella, ihmiset tuntevat olonsa kotoisaksi. Se on meille tärkeää, Repolahti pohdiskelee.

Kokenut henkilökunta osaa lukea asiakkaita. Jos jossain tilanne kiristyy, siihen auttaa usein pelkästään ystävällinen väliintulo ja jutustelu. Toisinaan taas asiakkaalla saattaa olla suru puserossa. Siihenkin auttavat kuuntelevat korvat ja avoin mieli.

–Lähipubissa asiakas hyväksytään omana itsenään, Anna Repolahti kiteyttää.

Pihlapub

Tänä viikonloppuna 9.–11. helmikuuta järjestettävässä pubin Talviriehassa esiintyy perjantaina Aarne Tenkanen. Lauantaina musisoivat porilaisbändi The Themes sekä Make Tommila ja Veli Puli. Rieha jatkuu sunnuntaihin asti.

Ohjelmassa on myös makkaran grillaamista ja ulkona on iso, aidattu anniskelualue. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Pihlapub sijaitsee osoitteessa Harry Gullichsenintie 152. Pubi on auki kello 9–02 periaatteessa vuoden jokaisena päivänä. Juhlapyhinä saattaa olla pieniä aukioloaikojen supistuksia.


Kommentit (6)

  • Nimetön

    ”Tenuttelumesta lähiössä” .. Sinulle ehdotuksena että pistä ensi kerralla housut jalkaasi pubiin
    mennessä, niin et tarvitse pefflettiä.

  • Nimetön

    Hienoa on ilo seurata miten pubikulttuuri on muuttunut vuosien varrella paljon tsemppiä PihlaPubille <3

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio