Pianotaituri vei voiton Porilaine talentti 2017 -kisassa - Eero kehitteli merirosvoleffan tunnusmusiikista oman tulkinnan

Kimmo Lehto
Pianotaituri vei voiton Porilaine talentti 2017 -kisassa - Eero kehitteli merirosvoleffan tunnusmusiikista oman tulkinnan
Kimmo LehtoPori

Porilaine talentti 2017 -kilpailussa ei ollut epäselvyyttä voittajasta, sillä 11-vuotias pianotaituri Eero Ranne kahmi finaaliäänestyksessä yli 40 prosenttia äänistä. Nuorenmiehen yhdessä piano-opettajansa Karla Suvannon kanssa kehittelemä pianoversio Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan tunnusmusiikista teki katsojiin selvästi ison vaikutuksen.

Eero otti voittouutisen luonnollisesti iloisena vastaan.

–Kaikki muutkin finalistit olivat hyviä. Erityisesti pidin Rasmuksesta, joka oli kyllä hauska. Itse en osaisi tuolla tavalla puhua vatsasta. Samoin BBoy Miska oli taitava ja Venny lauloi hyvin, voittaja kiittelee.

Eero on opiskellut pianonsoittoa Palmgren-konservatoriolla neljä vuotta, mutta kukaan hänen perheestään ei muista, koska hän alun perin aloitti soittamisen. Kaksi-kolmevuotiaana hän joka tapauksessa pimputteli Ukko-Nooaa ja Tuiki tuiki tähtöstä, jotka hän oli oppinut saman tien, kun oli kuullut sävelmät.

–Nykyään pystyn kyllä soittamaan oikeastaan minkä tahansa pop-kappaleen korvakuulolta heti, kun kuulen sen. Sen sijaan nuoteista en vielä ole soittanut paljoakaan, Eero Ranne sanoo.

Porilaine talentti -kisaan Eero päätti osallistua äitinsä Miian ehdotuksesta. Videosta tuli samantyylinen kuin pianovirtuoosi Jarrod Radnichin suositusta Youtube-videosta, jossa Radnich soittaa Pirates of the Carribean -tunnarin flyygelillä.

–Videon lopussa Radnich istahtaa poseeraamaan flyygelin päälle, joten tein samanlaisen lopetuksen omaankin videooni. Kappaleen sovituksen tein omaan videooni kuitenkin itse pianonopettajani kanssa.

Videon äänenlaatu ei ollut paras mahdollinen, joten esitys ei päässyt aivan ansaitsemalleen tasolle.

–Kyllä pianonsoitto kuulostaa aina parhaalta paikan päällä kuultuna.

Nuorenmiehen toinen talentti on salibandy, josta videolla nähdään myös pieni näyte. Eero Ranne pelaa FBT Karhujen riveissä.

–Salibandytreenejä on kolmesta neljään kertaan viikossa, minkä lisäksi käyn pianotunneilla pari kertaa viikossa. Kyllä tässä siis harrastustoimintaa piisaa, Eero naurahtaa.

Eero Ranne saa Porilaine talentti -kilpailun voiton johdosta palkinnoksi 500 euroa.

Finaaliäänestyksessä toiseksi eniten ääniä sai taitavalla laulullaan hurmannut Venny ja kolmannelle sijalle ylsi vatsastapuhuja-naurattaja Rasmus.

Tässä vielä Eeron voitokas video:

 


Kommentit (8)

  • Piano-ope

    Rento, mukaansatempaava, jäntevä ja tärkeilemätön esitys! Jatka juuri tuota rataa! Opelle myös kiitokset!

  • Nimetön

    Komee veto! Nuorella miehellä soittajan tatsi!!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio