Porilaine

Peräkonttikirppispaikat käyvät kuin kuumille kiville: jäljellä on enää vilttipaikkoja

Opiskelijat valmistautuvat suureen toukokuiseen tapahtumaan.

Kari Mankonen
Peräkonttikirppispaikat käyvät kuin kuumille kiville: jäljellä on enää vilttipaikkoja

Täällä se peräkonttikirppis sitten on toukokuussa! Opiskelijat Tapio Lilja ja Pauliina Käki treenaavat jo myyntitouhuja Kauppakeskus Puuvillan parkkipaikalla.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porilaine-lehden järjestämä peräkonttikirppis tulee taas! Nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä kirppis järjestetään lauantaina 19. toukokuuta kello 9-14 Kauppakeskus Puuvillan pihalla.

Kirpputorin järjestelyt ovat täydessä vauhdissa. Kaikki autopaikat on jo varattu, jäljellä on vielä 10 euron hintaisia vilttipaikkoja. Niitä voi kysellä osoitteesta satakunnankansa.fi/perakonttikirppis.

Peräkonttikirppiksen käytännön järjestelyjä hoitavat Diakonia-ammattikorkeakoulun Porin toimipisteen opiskelijat ovat ahertaneet tapahtuman eteen myös jo pitkään.

Opiskelijat Pauliina Käki ja Tapio Lilja kertovat, että järjestelyissä ovat mukana ensimmäisen vuoden opiskelijat. Lähes 60-henkinen opiskelijaporukka on jakautunut ryhmiksi, joilla on omat vastuualueensa.

Pauliina Käki on mukana kahviryhmässä, jonka vastuulla on huolehtia siitä, että kahvia ja pullaa riittää kaikille. Tapio Lilja kuuluu puolestaan arpatiimiin, joka on käynyt pyytämässä arpajaisvoittoja porilaisilta yrittäjiltä. Luvassa on kuulemma hyviä palkintoja.

Lisäksi on esimerkiksi turva-, kasvomaalaus- ja lapsiparkkitiimit.

–Peräkonttikirppiksen järjestäminen kuuluu meillä opintoihin. Se vastaa yhtä kurssia, Käki ja Lilja kertovat.

–Opintomme on monimuoto-opiskelua, eli lähiopetusta on kuukaudessa vain noin viikon verran. Siksi moni meistä opiskelijoista on kotoisin Satakunnan ulkopuolelta. Kaukana asuvat opiskelijat on sijoitettu tiimeihin, joiden työskentely ei vaadi niin paljon fyysistä läsnäoloa. Tämän kurssin suorittaminen onkin tuntunut mukavalta ja hauskalta verrattuna moniin muihin kursseihin.

Tapio Lilja pitää erittäin motivoivana sitä, että peräkonttikirppiksen tuotto menee niin hyvään tarkoitukseen.

–Kirppiksen ja haastekampanjan tuotolla palkataan työttömiä nuoria kaveriksi ikäihmisille. Voiko sen parempaa käyttöä hyväntekeväisyystempauksen tuotolla ollakaan!

Vaikka Lilja ja Käki eivät olleet viime vuonna mukana vastaavien tempausten järjestelyssä, heillä on visio tämän vuoden tavoitteista:

–Kyllä tänä vuonna pitää saada vielä enemmän kävijöitä ja rahaa kasaan kuin viime kerralla. Toki on selvää, että kirppiksen kävijämääriin vaikuttaa kovasti esimerkiksi se, minkälainen sää sattuu kyseisenä päivänä olemaan. Toivottavasti on hyvä ilma!

Haastekampanjaan voi osallistua täyttämällä nettilomakkeen osoitteessa satakunnankansa.fi/haastekampanja. Siihen voi ottaa osaa myös tekstiviestillä. Lähetä viesti 5eLAHJA numeroon 16155. Viestin hinta on 5 euroa.

Nuorten ja vanhusten hyväksi

Peräkonttikirppis ja siihen liittyvä haastekampanja Ikäihmiselle kaveri keräävät rahaa vanhusten yksinäisyyden poistamiseen ja nuorisotyöttömyyden vähentämiseen.

Tuotto käytetään lyhentämättömänä työttömien satakuntalaisten nuorten palkkaamiseen ystäviksi yksinäisille ikäihmisille.

Tempauksen järjestävät yhteistyössä Satakunnan Kansa, Länsi-Suomen Diakonialaitos ja Diakonia-ammattikorkeakoulu.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Loistava juttu tää kirpputori. Olen ollut myymässä lapsenlapseni ja tyttäreni kanssa lastenvaatteita hyväkuntoisia ja odotan et pääsen nytkin myymään. Meillä ei ole roinaa.

  • Nimetön

    Kerran kävin katselemassa ja vielä pahempaa roinaa oli kärryillä kuin mitä on monessa porilaisessa kirpputorissa. Jakaisi mieluummin ilmaiseksi rojunsa ottajille ja antaisi tilaa sellasille joilla on oikeasti sellaista tavaraa millä on jotain arvoa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio