Porilaine

Patakasvatti Markku Tähtinen hoitaa nykyään Ässien fanituotemyyntiä - "pelaajataustasta on ollut hyötyä"

Patakasvatti Markku Tähtinen hoitaa nykyään Ässien fanituotemyyntiä - "pelaajataustasta on ollut hyötyä"

Markku Tähtinen on entinen liigapelaaja, joka pyörittää nykyään Ässien fanimyyntiä.

Markus ViljanenPori

Kiekkourallaan Liigassa yhteensä yli 500 ottelua pelannut Markku Tähtinen vastaa nykyään oman kasvattiseuransa Porin Ässien fanituotemyynnistä.

39-vuotias Tähtinen ennättää jutulle Ässien ja JYPin välisen ottelun erätauolla. Ässien uudenkarhean fanishopin ulkoasu miellyttää myyntimiestä.

– Tänä vuonna auennut fanishop on mielestäni yksi Liigan hienoimpia. Asiakkailla on mukavasti tilaa liikkua. Myyjät ovat fanishopissa erikseen, eli itse en ole varsinaisesti paikalla myymässä, mutta pidän huolen, että tavaraa riittää.

– Tamperelaisen Sanser Oy:n kautta hoidamme Ässien fanipuolen myynnin, ja pyöritämme siinä ohessa myyntiä myös esimerkiksi Prismassa, Sokoksessa ja Halpa-Hallissa. Henkilökohtaista myyntitaustaa minulla ei ole, mutta olen aikanaan seurannut isäni tekemisiä sukufirman parissa, joten siinä on saanut jotain käsitystä alasta. Omasta pelaajataustasta on toki ollut myös hyötyä, kun tuntee paljon ihmisiä, Tähtinen sanailee.

Seura- ja fanituotteiden myynti on monelle lajille ja seuralle tärkeä tulonlähde. Tarjonta on hyvä pitää ajan tasalla, ja tämän myös Tähtinen tiedostaa hyvin.

– Suunnittelemme Tampereen tehtaan kanssa jatkuvasti uusia juttuja, ettei aina olisi vain samoja tuotteita. Olen myös peliurallani nähnyt paljon, millaisia tuotteita muissa maissa ja sarjoissa on ollut myynnissä. Olemme pyrkineet tuomaan markkinoille vähän samankaltaista meininkiä kuin NHL:ssä rapakon takana.

– NHL-pipot ja myös Ässien huivit ovat nyt todella suosittuja. Vastaavanlaisia tuotteita ei ole viime vuosina juuri ollut. Joulun aikaan tavaraa menee paljon, sillä monet ostavat tuotteita lahjaksi. Toki myös joukkueen menestys jäällä näkyy fanituotteiden myynnissä. Jos joukkue pärjää, niin tavarakin kelpaa.

– Ässien hiljattain tekemien Jarno Kärjen ja Sakari Salmisen kaltaisten isojen pelaajahankintojen suhteen pystymme kyllä reagoimaan nopeasti. Tein tuossa juuri tilauksen, jossa tehdään muutamiin uudempiin pelaajiin liittyviä tuotteita, Tähtinen toteaa.

Markku Tähtinen

Syntynyt 10.4.1978

Pyörittää nyt ensimmäistä kauttaan Porin Ässien fanituotemyyntiä.

Pelasi omalla pelaajaurallaan Liigassa peräti 527 ottelua, joista Porin Ässissä yhteensä 328.

Tähtinen tunnetaan pelaajana, joka kiersi urallaan paljon maailmaa. Uransa aikana hän ehti pelata Suomen lisäksi muun muassa Tanskassa, Italiassa, Saksassa ja Kazakstanissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio