Porilaine

Päiväkoti Pikkurepun avajaisia vietetään Vähälläraumalla tänään: tältä siellä näyttää

Kari Mankonen
Päiväkoti Pikkurepun avajaisia vietetään Vähälläraumalla tänään: tältä siellä näyttää

Olivia Fetulalla, Peppi Hohkalalla ja Erin Virtasella on meneillään kivat kotileikit.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porin Vähälläraumalla vietetään tänään tiistaina juhlavia avajaisia, kun uusi päiväkoti Pikkureppu avataan virallisesti pienten asiakkaidensa käyttöön. Käytännössä Pikkureppu on jo ollut toiminnassa vuodenvaihteesta alkaen, sillä päiväkotiin siirtyi jo tuolloin iso ryhmä lapsia Liinaharjan päiväkodista.

Uuden päiväkodin rakentaminen on tuntunut länsiporilaisten arjessa, sillä Vähärauman koulun viereen tehty Pikkureppu rakennettiin osittain Vähäraumantien päälle. Sen käyntiosoite on kuitenkin Valontie 10.

Kari Mankonen
Lea Leppänen testaa otteensa pitävyyttä liikuntasalin kiipeilyseinällä.

Lea Leppänen testaa otteensa pitävyyttä liikuntasalin kiipeilyseinällä.

Pikkureppu on parin kuukauden mittaisen käyttäjäkokemuksen perusteella osoittautunut hyväksi paikaksi. Päiväkodin johtaja Teija Suvanto esittelee innokkaasti raikkaita ja iloisen värisiä tiloja.

–Pikkureppu alkaa toimia syksyllä täydellä teholla. Silloin meillä on täällä 120–130 lasta ja parikymmentä työntekijää. Ideamme on, että meillä on ryhmissä eri ikäisiä lapsia taaperoista eskarilaisiin asti. Tällöin pienemmät saavat esimerkkiä isoista, ja isommat oppivat vastuunkantoa pienempien kanssa toimiessaan.

Kari Mankonen
Aleksanteri Vikki keskittyy hartaasti toimintaseinän salaisuuksiin.

Aleksanteri Vikki keskittyy hartaasti toimintaseinän salaisuuksiin.

Hienoa uutukaisessa päiväkodissa on myös laajat liikuntamahdollisuudet. Päiväkodissa on iso ja monipuolinen liikuntasali ja lisäksi monenlaisia liikkumaan houkuttelevia välineitä on sekä osastoilla että pihalla.

Osastoilla on valmiita majoja paitsi leikkiä, myös itsekseen oloa ja rauhoittumista varten. Hienoja tiloja on tarjolla myös koti- ja kauppaleikkejä varten.

Satunnainen kävijä ihailee sitä, miten hiljaista modernissa päiväkodissa on. Lasten leikeistä lähtee tietenkin ääntä, mutta se ei kiiri ovien ja seinien läpi käytäville tai muille osastoille.

Kari Mankonen
Eteistiloja voi muunnella ryhmän tarpeiden mukaisesti.

Eteistiloja voi muunnella ryhmän tarpeiden mukaisesti.

Päiväkodin henkilökunta arvostanee myös sitä, että esimerkiksi eteistilat ovat muunneltavissa kulloisenkin ryhmän tarpeita ajatellen.

Päiväkodin johtaja Teija Suvanto huomauttaa, että lasten on hyvä olla nimenomaan heidän tarpeitaan vastaaviksi suunnitelluissa tiloissa.

–Täällä on hyvä hankkia valmiuksia tulevaisuutta ajatellen. Sitä se päiväkodin nimikin tarkoittaa: repullinen eväitä koko elämää varten.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio