Porilaine

Painonnostaja Suvi Talasterä ei laiskottele kesälläkään: treenit kaksi kertaa päivässä

Markus Viljanen
Painonnostaja Suvi Talasterä ei laiskottele kesälläkään: treenit kaksi kertaa päivässä

Suvi Talasterän, 18, kesä kuluu salilla ja lukiokirjojen parissa.

Markus ViljanenPori

Suvi Talasterän, 18, kesä on edennyt mukavasti. Nuori painonnostaja nappasi toissa viikolla kultaa alle 20-vuotiaiden naisten sarjassa tempauksen ja työnnön SM-kisoissa Orivedellä.

–Kisoissa oli hyvä taso, varsinkin omassa sarjassani. Naisten taso on ollut muutenkin hurjassa nousussa viime vuosina, johtuen lajimme harrastajamäärän kasvusta, Talasterä toteaa.

–Omalta osaltani kisat menivät hyvin. Tein uudeksi henkilökohtaiseksi työntöennätyksekseni 95 kiloa ja sivusin samalla yhteistuloksen ennätystäni. Hieman jäi kuitenkin painamaan tempaustulos, jossa jäin alkupainoihin. Onnekseni se kuitenkin riitti sarjani tempauskisan voittoon.

Tänä kesänä Talasterän harjoituksissa isoa osa painottuu peruskunnon ja voiman puolelle. Hän kertoo keskittyneensä treenaamaan pidempiä sarjoja ja suuremmilla prosenteilla kuin ennen.

–Treeneissä tehdyt apuliike-ennätykset lupaavat hyvää tulevalle syksylle. Tavoitteenani on parantaa tällä kaudella henkilökohtaisia ennätyksiäni. Samalla olisi tarkoitus yrittää rikkoa 20-vuotiaiden naisten Suomen ennätystulokset, hän kuittaa.

Tulevana syksynä haasteita todellakin riittää, eikä vain painonnoston puolella, sillä hän valmistautuu edessä häämöttävien ylioppilaskirjoituksien ensimmäiseen osaan.

–Olen täysin kesälomalainen tämän kesän. Se on mahdollistanut harjoittelun kahdesti päivässä ja sen, että jaksan vielä treenien ohessa lukea tulevia kirjoituksia varten. Olen mielestä löytänyt hyvän tasapainon koulun ja urheilun välillä.

Talasterän seuraavat isommat kilpailut ovat nuorten SM-kilpailut elokuussa. Ne ovat kuitenkin vain välietappi, sillä vielä kovemman tason lavat odottavat lokakuussa, kun hänen on tarkoitus nostaa nuorten EM-kilpailuissa Albaniassa sekä kotikaupungissa Porissa nuorten PM-kilpailuissa.

Pelkkää pänttäämistä ja punttaamista ei nuoren porilaisen kesä suinkaan ole, sillä niin Pori Jazzit kuin Porisperekin kiinnostavat.

–Jos jossain tapahtuu jotain, niin pitäähän siellä olla sitten myös paikan päällä, Talasterä heittää.

Suvi Talasterä

Painonnostaja.

Syntynyt 6.1.1999.

Saavuttanut muun muassa useita nuorten Pohjoismaiden mestaruuksia. Voitti heinäkuun alussa kultaa alle 20-vuotiaiden naisten sarjassa tempauksen ja työnnön SM-kisoissa.

Syksyn tavoitteissa nuorten SM-kilpailut, nuorten EM-kilpailut ja nuorten PM-kilpailut.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Onnittelut Suvi! Seurasi on yhdeksänkymmenluvulla vastannut järkkärihommista jatseilla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio