Porilaine

Oudolla Porilla on nykyään räävitön ja huippusuosittu äänenkannattaja somessa

Muistilappuhuumori piirtää ronskia kuvaa Porista.

Oudolla Porilla on nykyään räävitön ja huippusuosittu äänenkannattaja somessa

Kokosimme taiteilijan luvalla näytekoosteen Pori-aiheisista muistilappupiirroksista.

Kimmo LehtoPori

"Todella outo ja ehdottoman uniikki". Ainakin tuota ensimmäistä Porille brändiuudistuksessa valittua imagonpalasta edistää virallisia kampanjoita huomattavasti tehokkaammin someilmiö nimeltä Pieruperse.

Räävitöntä huumoria post it -lapuille suoltava taiteilija on saanut esimerkiksi Instagramissa liki 30 000 seuraajaa, ja iso osa julkaisuista koskettaa tavalla tai toisella Poria. Taiteilijalla on myös vankkumatton Pori-tuntemus, sillä piirrokset viiltävät syvälle porilaiseen amiskulttuuriin ja pinttyneisiin Pori-stereotypioihin.

Pieruperseen Porissa kansanedustajat valitaan puukkotappelulla Grilli-Porin edessä ja kaljapullosta leivotaan ehdokasta presidentinvaaleihin. Porin omassa Slush-tapahtumassa taas pohditaan keinoja päästä maksimaaliseen känniin.

Mikä parasta, puhekuplissa näkee uskottavaa porilaista puhekieltä vailla teennäisyyksiä.

Pieruperseen tekijä ei ole julkistanut nimeään, eikä hän tavallisesti anna haastatteluja medialle edes anonyymisti. Luultavasti on piirrosten luonteen takia parastakin, etteivät ne personoidu kehenkään. Toisaalta voi myös olla tekijän kannalta parasta, ettei hän henkilöidy Pieruperseeksi.

Ilmiön kasvaessa tekijä kenties joutuu vielä joskus jakamaan nimikirjoituksia kiljuville faneille jonkinmoinen paperipussi päässään. Innokkaimmat ovat nimittäin arvelleet hänen nousevan jopa Hugleikur Dagssonin manttelinperijäksi.

Tässä ongelmana on tosin se, ettei ulkomailla tiedetä, mikä Pori on. Ainakaan vielä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio