Porilaine

Nuori yrittäjäpariskunta avaa Puuvillaan uuden sushiravintolan

Kimmo Lehto/SK
Nuori yrittäjäpariskunta avaa Puuvillaan uuden sushiravintolan

Long Gongista monelle tutut Tao Liu ja Siying Qian perustavat nyt oman sushiravintolan.

Kimmo LehtoPori

Kauppakeskus Puuvillassa avautuu keväällä uusi sushiravintola, joka tarjoaa myös muuta itämaista ruokaa. Buffet-periaatteella toimiva ravintola tulee Pannukakkutalolta vapautuvaan tilaan kauppakeskuksen kakkoskerrokseen.

–Avajaisia vietetään huhtikuussa, ja sitä ennen aiomme remontoida ravintolatilasta oman näköisemme. Nyt moni kokee tilan melko kylmäksi ja turhan avaraksi, joten yritämme luoda siitä lämminhenkisemmän, sanoo Tao Liu, joka perustaa ravintolan yhdessä puolisonsa Siying Qianin kanssa.

–Ennen avajaisia täytyy tietenkin hoitaa myös rekrytoinnit. Etsimme hyvää sushikokkia Suomen lisäksi Kiinasta.

Pariskunta on monelle porilaiselle tuttu Yrjönkadun varrella toimivasta kiinalaisesta Long Gong -ravintolasta, joka on Liun perheen firma. Nyt aika on kuitenkin kypsä oman ravintolan avaamiseen.

Myös Long Gongissa on ollut lauantaisin tarjolla sushia ja yrittäjien havaintojen mukaan sille riittää Porissa runsaasti kysyntää.

–Helsingissä sushi on ollut hyvin suosittua jo vuosikausia ja nyt kiinnostus sitä kohtaan tuntuu kasvaneen myös Porissa. Sushissa keskeistä on riisin maku, tuoreet raaka-aineet ja sopiva koko, sekä se, ettei laadusta voi tinkiä kauppakeskusympäristössäkään, pariskunta pohtii.

Sushin lisäksi ravintolaan tulee tarjolle myös muuta itämaista ruokaa. Tällä ravintoloitsijat haluavat laajentaa potentiaalista asiakaskuntaa.

–Varsinkin toimistotyöntekijät arvostavat sushin keveyttä, mutta joskus varsinkin miehet saattavat halua tuhdimpaa syötävää. Sushin ja kiinalaisen ruuan lisäksi tarjolle tulee luultavasti myös muiden Aasian ruokakulttuurien antimia.

Jo vanhastaan itämaisia ruokakulttuureja Puuvillassa edustaa thaimaalaiseen ruokaan erikoistunut Tamarin. Lisäksi kakkoskerroksen ravintolakeskittymässä toimivat meksikolaishenkinen Pancho Villa, Ristorante Momento sekä Makumaakari -lounasravintola.

Keväällä avautuvan uuden ravintolan nimi on yrittäjien mukaan vielä mietinnässä. Samoin se on vielä pohdinnan alla, onko sushibuffet tarjolla iltaan asti, vai vain päivällä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio