Noormarkun ulkokuntoilupaikka sai uusia laitteita yhdistysvoimin - "puusta tehdyt kuntolaitteet istuvat hienosti luontoon"

Kimmo Lehto
Noormarkun ulkokuntoilupaikka sai uusia laitteita yhdistysvoimin - "puusta tehdyt kuntolaitteet istuvat hienosti luontoon"

Noormarkun Kirkkokalliolla voi treenata mukavasti ulkoilmassa. Kuvan tukkipatteri asennettiin paikalle maaliskuussa.

Markus Viljanen

Kesä alkaa kukoistaa Porissa ja ihmiset alkavat liikkua enemmän ulkona. Liikuntamahdollisuuksia on tarjolla monenlaista sorttia ja vaikka esimerkiksi tutut sisäkuntosalit vetävät ihmisiä myös kesäisin, löytää väki tiensä hyvin maastoon rakennetuille kuntopisteille.

Noormarkun Kirkkokallion alue sai viime syksynä selkä- ja vatsapenkkilaitteet, joilla halukkaat voivat kohottaa kuntoaan. Kevään korvilla paikalle asennettiin myös tukkipatteri.

–Paikan rakentaminen ei ole lähtenyt aikanaan meidän aloitteestamme, vaan Noormarkun-Finpyyn kyläyhdistys on ollut asiassa hyvin aktiivinen. Olemme lähinnä antaneet luvan rakentaa ja tasanneet pohjaa telineiden paikalle. Välineet on valmistettu Porin Luontopajan toimesta, Porin vapaa-aikaviraston työnjohtaja Seppo Myllykoski kertoo.

Uudet telineet eivät siis köyhdyttäneet kaupungin kassaa, sillä kyläyhdistys hankki telineille myös rahoituksen. Koska uudet kuntoilutelineet rakennettiin Porissa työttömien työpajoissa, joten kyläyhdistys onnistui nappaamaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla: työpajojen väelle saatiin käytännön töitä ja ulkoilijoille paremmat liikuntaolosuhteet.

Kuntopaikat löytävät edelleen hyvin paikkansa yhteisössä. Myllykoski kertoo liikuntapaikkojen suosion vaihtelevan kausittain.

–Aikanaan tehtiin paljon puisia liikuntavälineitä puru- ja kuntoratojen varsille. Sittemmin on ollut erilainen buumi, kun on tehty esimerkiksi valupohjalle rakennettuja, teräksisiä laitteita. Edellisvuonna rakensimme kaupungin toimesta Mastojenkentän huoltorakennuksen kulmille telineitä, jotka ovat olleet hyvin käytössä.

–Välillä ovat pinnalla kaikenlaiset hienot laitteet ja monipuoliset salit ja välillä tulee aika, kun väännetään raakaa rautaa. Varsinkin puusta tehdyt kuntolaitteet istuvat hienosti luontoon ja pysyvät kunnossa vuodesta toiseen. Pieniä huoltotoimenpiteitä pitää toki välillä tehdä, Myllykoski sanoo.

Kesällä ihmisten liikuntaharrastukset suuntautuvat enemmän sisätiloista ulkosalle. Myllykoski toteaa ulkokuntoilupaikkojen olevan tämänkin takia erittäin hyvää tarjontaa.

–Lihaskuntoa on hyvä harjoittaa ulkona, raikkaassa luonnonilmassa. Olivat käytettävät laitteet sitten uudempia metallisia tai perinteisiä puusta tehtyjä, niin kyllähän niiden avulla pystyy hyvin kehittämään lihastasapainoa ja kestävyyttä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio