Musiikki antoi työuran ja rakkauden - "En olisi ikinä kuvitellut seurustelevani jääkiekkoilijan kanssa"

Porin teatterin musikaaleissa näytellyt ja muusikoksi opiskellut Ninni Kekki on nouseva tähti, jolle musiikki on antanut uran ja yhteisen arjen jääkiekkoilija Juha Kiilholman kanssa.

Kuvatilaus
Musiikki antoi työuran ja rakkauden - "En olisi ikinä kuvitellut seurustelevani jääkiekkoilijan kanssa"

Ninni Kekki esiintyy tänäkin vuonna Jazzeilla, maanantaina 10. heinäkuuta.

Annika Kangasmaa

Ensimmäistä kertaa näyttelit Porin teatterissa jo 12-vuotiaana vuonna 2000. Mursit näytelmässä jalkasi?

–Näyttelin Myrskyluodon Maija -musikaalissa Maijan ja Jannen Maria-tytärtä. Se oli ensimmäinen iso esiintymiseni, johon pääsin koe-esiintymisen kautta. Olin roolista niin innoissani ja nautin esiintymisestä. Yhden esityksen aikana tosiaan satutin itseni. Lattiassa oli pieni tasoero, johon astuin hassusti. Jalkani jotenkin vääntyi. En usko, että yleisössä kukaan huomasi sitä, ja pystyinkin vetämään näytöksen loppuun. Jälkeenpäin kuitenkin ilmeni, että jalassani oli murtuma, ja jouduin olemaan muutaman viikon näytelmistä sivussa. Se harmitti silloin todella paljon.

Näyttelemiseen tuli ensikokemuksen jälkeen monen vuoden katko ja palasit teatterilavoille vasta vuonna 2011. Nimenomaan musiikki toi sinut vaivihkaa takaisin musikaalien pariin?

–Musiikki on tullut elämääni ensimmäisenä. Aloitin pianon soiton kuusivuotiaana. Laulanut olen aina. Kuoroissa, koulussa, lauluyhtyeissä. Joka kerta, kun olen saanut mahdollisuuden, niin minähän olen laulanut. Pikkuhiljaa sitten olen alkanut keikkailemaan. Nykyään esiinnyn joko yksin pianon kanssa, kitaristin kanssa tai isommassa kokoonpanossa muun muassa The Funky Dozen -yhtyeessä.

–Nautin näyttelemisestä ja laulamisesta suunnattomasti, mutta teininä en koskaan ajatellut, että se voisi oikeasti olla joskus työtäni. Näytteleminen ja musiikki olivat vain kivoja harrastuksia kaiken muun ohella. Laulukeikkojen kautta sain lisää itseluottamusta ja päädyin jälleen Porin Teatterin koe-esiintymisiin, kun The Producers -musikaaliin haettiin väkeä. Pääsin musikaaliin avustajaksi. Sen jälkeen olenkin esiintynyt Porin Teatterin musikaaleissa tasaiseen tahtiin. Minut valittiin myös tulevaan Porin Teatterin Tukkijoella-musikaaliin, johon en kuitenkaan voinut mennä, sillä ensi vuonna kokeilen siipiäni Rauman Kaupunginteatterissa, Köyliön Lallintalo eli Lallis -musikaalissa. Näytökset osuivat osittain päällekkäin, joten molempiin osallistuminen ei ollut mahdollista. Sain Raumalta isomman roolin.

–Ennen sitä aikani kuluu näyttelemisen sijaan kauppatieteiden gradua kirjoittaessa. Tarkoitukseni on valmistua syksyllä kauppatieteiden maisteriksi. Joskus olisi vielä hienoa opiskella myös näyttelemistä.

Kuvatilaus
Kauppatiedeopinnot ovat Ninni Kekkin "plan B", jos näyttelijän tai laulajan työura ei kannatakaan.

Kauppatiedeopinnot ovat Ninni Kekkin "plan B", jos näyttelijän tai laulajan työura ei kannatakaan.

Tänäkin kesänä sinua kuullaan myös Pori Jazzeilla?

–Valmistuin pop- ja jazzmuusikoksi Palmgrenin konservatoriosta tänä keväänä. Konservatorion nuoria lahjakkuuksia esiintyy Pori Jazz Kids Festivaaleilla Young Talent Showcase -ilmaiskonsertissa maanantaina. Lavalla nähdään pääasiassa perusopetuksen bändejä, mutta myös ammattiopiskelijoita ja meitä valmistuneita. Jazzeilla on tullut esiinnyttyä myös muutamana edellisenä vuonna, niin Jazzkadun teltoissa kitaristin kanssa kuin myös konserttilavalla The Funky Dozenin -riveissä. Tosin nyt Jazzien aikaan teen eniten keikkaa edellisten vuosien tapaan Yyterin kylpylähotellilla, jossa esiinnyn pianisti-laulajana aamiaisella koko Jazz-pääviikonlopun torstaista sunnuntaihin. Hotelli on silloin ihan täynnä jazzvieraita.

Asut yhdessä jääkiekkoilija Juha Kiilholman kanssa. Musiikki toi teidät sattumalta yhteen?

–Tapasin Juhan reilu vuosi sitten. Olin Kalafornian golfkentällä yksityiskeikalla soittamassa pianoa ja laulamassa. Juha oli siellä samaan aikaan pelaamassa golfia. Huomasimme molemmat toisemme. Emme tosin silloin vaihtaneet vielä sanaakaan, vain katseita. Veljeni tunsi Juhan, ja myöhemmin kyselinkin veljeltäni hieman hänestä. Juha sai kuulla tästä ja siitä rohkaistuneena otti itse minuun yhteyttä.

–En olisi ikinä kuvitellut seurustelevani jääkiekkoilijan kanssa. En ollut liiemmin lajia edes seurannut. Ensimmäisten treffiemme jälkeen totesin hyvälle ystävälleni, etten keksi miehestä mitään huonoa sanottavaa. Tulimme heti hyvin juttuun ja olemme vain alusta asti sopineet hyvin toisillemme. Nykyään asumme yhdessä. On hienoa, että vaikka molemmilla on hieman erikoiset työajat, niin ne ovat loppujen lopuksi hyvin samanlaisia toistensa kanssa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio