Mrs Auschwitz ottaa luulot pois isostakin urheilijasta

Urheiluhieroja Jenna Virtanen karkaa suurperheen arkea välillä vapaapalokunnan harjoituksiin.

Kari Mankonen
Mrs Auschwitz ottaa luulot pois isostakin urheilijasta

Urheiluhieroja Jenna Virtanen ottaa tarvittaessa luulot pois isostakin urheilijasta. Pienikokoisella hierojalla on tiukat otteet.

Marja-Kristiina VainelaPori

Hierot muun muassa moukarimies Tuomas Seppästä, joka kutsuu sinua Auschwitziksi. Miksi näin?

–Vaikka olen pienikokoinen, minulla on kovat otteet! Oikein huvittaa, kun saan uuden asiakkaan, ja tämä sanoo, että voin hieroa niin kovaa kuin pystyn. Varsinkin miesasiakkaat usein mittailevat minua katsellaan ja selvästi leimaavat höyhensarjalaiseksi. Mutta annas olla, kun pääsen hieromaan...

–Nauratti, kun olimme Tuomaksen kanssa leirillä etelässä ja kaikilla muilla moukarimiehillä oli mukanaan kaapin kokoiset hierojat. Minä sitten kipitin paikalle mikroshortseissani. Eivät meinanneet uskoa, että olen hieroja. Pian kuitenkin jo kaikki huutelivat, että Mrs Auschwitz, Mrs Auschwitz!

–Totta puhuen itsekin epäilin opintojeni alussa, että miten pärjään. Opettajani kannusti, että hieronnassa on olennaista tekniikka, ei hierojan koko.

–Valmistuin hierojaksi 2010, sitä ennen olin ravintolakokki. Vaihdoin alaa, sillä perheelliselle ravintolakokin iltapainotteiset työajat ovat hankalia. En nykyään enää myöskään hiero joukkueita, sillä pelit ja viikonloppureissut veivät liikaa aikaa perheeltä.

Onko eri lajien urheilijoiden hieromisessa eroja?

–Kyllä todellakin on. Olen hieronut esimerkiksi jääkiekkoilijoita, jalkapalloilijoita ja pesäpalloilijoita. Jalkapalloilijoilla pitää hieroa erityisesti jalkoja, jääkiekkoilijoilla on keskityttävä enemmän koko kroppaan. On myös eroa sillä, onko pelaaja vaikka hyökkääjä, pakki tai maalivahti: kaikissa hommissa on omat haasteensa kropan kannalta.

–Kun saan uuden kilpaurheilijan asiakkaaksi, menen mukaan hänen harjoituksiinsa. Pelkän videokuvan kautta en saa riittävän hyvin selville, miten juuri tätä asiakasta on hoidettava. Jos mahdollista, kokeilen itsekin kyseistä lajia. Esimerkiksi ratsastuksen jälkeen minun oli vaikea istua viikkoon: laji ei siis todellakaan ollut mitään laiskaa istuskelua. Yritän myös perehtyä aina eri lajien sääntöihin, jotta ymmärrän, mistä urheilija puhuu.

–Olen myös huomannut, että myös sukupuoli vaikuttaa siihen, miten urheilijaa pitää käsitellä. Pesäkarhuja eli naisjoukkuetta hieroessani oli henkinen puoli todella tärkeää. Miesurheilijat taas yleensä haluavat, että keskitytään vain kropan hoitamiseen.

Sinulla on iso perhe?

–Kuuden hengen uusioperhe! Minulla on kaksi lasta ja miehelläni myös. Kaikki lapset ovat alle kymmenvuotiaita. Uusia ja yhteisiä ei ole tarkoitus hankkia!

–Kaikki lapset pelaavat jalkapalloa, joten illat ovat melkoista menoa treeneistä toiseen. Minulla on laadittuna tarkat aikataulut ja työlistat lapuille, muuten arjen melskeestä ei tulisi mitään.

–Viikonloppuisin matkustamme paljon. Meillä on vuoden 1967 mallia oleva linja-auto, Juustobussi, jolla köröttelemme myös lasten pelireissuille. Juustobussi-nimi tulee siitä, että auton kyljet on maalattu reikäjuuston näköiseksi. Se on ollut jonkun juustofirman omaisuutta, ja sitä ennen bussilla on kuulemma kuskattu Teemu Selännettä! Leirintäalueilla on ihmettelemistä, kun iso ja meluista joukkomme purkautuu autosta.

Olet myös innokas vapaapalokuntalainen?

–Olen ollut mukana VPK:ssa vasta vuoden, mutta se on todellakin minun juttuni! On ihana mennä treeneihin, sillä se on omaa aikaani.

–Helpolla en VPK:ssa pääse, minulla on ihan samat testit ja vaatimukset kuin miehilläkin. Treeneissä joudun kulkemaan isoissa miesten kengissä, sillä en ole vielä saanut omia tamineita. Odotan jo pääsyä 60 tuntia kestävälle sammutustyökurssille – sen jälkeen saan tehdä VPK:ssa vielä paljon enemmän!


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio